Επιστολή Λιατσή στον Υπουργό Παιδείας για τα ΤΕΙ: Απώτερος στόχος η δημιουργία αυτόνομης σχολής

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Κατόπιν της προθέσεως του Υπουργείου, στο νέο μηχανογραφικό των Πανελληνίων εξετάσεων,  να εισαχθεί το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα,  ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής, έστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων κ. Γαβρόβλου, τον Υφυπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και Βουλευτή Ηλείας κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού μας.

 

Το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

Κατόπιν της προθέσεως του Υπουργείου στο νέο μηχανογραφικό των Πανελλήνιων εξετάσεων να εισαχθεί το  Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα, με επακόλουθο τη δημιουργία πολλών ερωτηματικών και έντονου προβληματισμού για το μέλλον του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ&ΤΜ) με έδρα στον Πύργο, αφού πλέον το ίδρυμα θα έχει δύο τμήματα με παρεμφερές γνωστικό αντικείμενο, σας κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος Πύργου αιτείται:

–       Την εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού για την ενσωμάτωση του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Τμήμα του Πύργου και την πλήρη και αναβαθμισμένη λειτουργία του υπάρχοντος Τμήματος Πύργου.

–       Την συνέχιση του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και την άρση της μεταβατικότητας

Το Δημοτικό Συμβουλίου Πύργου με τις υπ’ αριθμόν 286/2016 και 2/2017 αποφάσεις του, τις οποίες σας επισυνάπτουμε, καθιστά σαφές ότι απαίτηση του Δήμου μας είναι, πλην των άλλων, η αναβάθμιση και ανάπτυξη του ΤΕΙ Πύργου, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αυτόνομης σχολής.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Περισσότερα Νέα