Επιστολή στήριξης στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου

24 Ιουλίου - 19:22 Τοπικά

                Προς

              Τον Μακριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών

                και Πάσης  Ελλάδος

                 κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ    τον   Β

                   Ιωάννου Γενναδίου 14

                                                              11 521  ΑΘΗΝΑ

       Μακαριώτατε,

    Ο  Εμπορικός  Σύλλογος  Πύργου  πληροφορήθηκε   με λύπη την παραίτηση του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ μετά από 41 έτη καρποφόρας προσφοράς εις την Κοινωνία μας με την άψογη λειτουργία των Ευαγών Ιδρυμάτων (Γηροκομεία, άσυλα ανιάτων, Μαθητικά και Φοιτητικά Οικοτροφεία στην Ηλεία, Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Σχολές Βυζ. Μουσικής και Αγιογραφίας, Κοπτικής και Ραπτικής), όπου εύρισκαν και βρίσκουν θαλπωρή όλες οι ηλικίες των συνανθρώπων μας, ιδιαιτέρως οι Φοιτητές, που λόγω της οικονομικής κρίσης ήτο αδύνατον να σπουδάσουν.

    Με αυτό το τεράστιο Κοινωνικό-Φιλανθρωπικό  έργο  ο Σεπτός μας  Ποιμενάρχης   κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ αφήνει την δική του σφραγίδα προσφοράς στην Κοινωνία μας. Αφήνει μια παρακαταθήκη, που πρέπει να διατηρηθεί.

   Ως Εμπορικός Σύλλογος Πύργου  σας παρακαλούμεν, Μακαριώτατε, Υμάς και την Σεπτήν Ιεραρχίαν τον Θεοφ. Επίσκοπον Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΝ να εκλέξετε διάδοχον του άξιου και μεγάλου οραματιστού Ποιμενάρχου μας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, ο οποίος είναι συνεργάτης του πολλά χρόνια και θα συνεχίσει το δικό του έργο για να προσφέρει ανακούφιση στους άπορους και αδύναμους συμπολίτες μας.

   Ο Θεοφ. Επίσκοπος Ωλένης είναι γέννημα θρέμμα της ηλειακής γης, γνωρίζει πολύ καλά τους συμπολίτες μας, τα προβλήματα τους, ως και την λειτουργία και τα προβλήματα των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

   Εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, που γνωρίζουμε πολύ καλά τον Θεοφ. Επίσκοπον Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΝ, θα είμεθα δίπλα του, θα τον στηρίξουμε, για να επιτελέσει το καθήκον του κατά τον καλύτερον τρόπον και να ανακουφισθούν οι Συμπολίτες μας.

   Προς τούτο θα σας είμεθα εσαεί ευγνώμονες και θα Σας περιμένουμε στην Ηλεία εις την ενθρόνιση του Θεοφιλεστάτου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ δια να Σας εκφράσουμε και δια ζώσης τον σεβασμόν και την ευγνωμοσύνη μας.

                                                                  Μετά βαθυτάτου σεβασμού

                                                                     Δια το Δ.Σ. του Συλλόγου

                                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                        Ηλίας Ξανθούλης

                                                                                Έμπορος

Περισσότερα Νέα