"Επίθεση" Αντωνακόπουλου στην αντιπολίτευση για τη Δομή στο "Μανωλοπούλειο"

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Απάντηση στην αντιπολίτευση σχετικά με το ξαφνικό θέμα που προέκυψε για την παραχώρηση του Μανωλοπούλειου στο ΔΟΜ με σκοπό τη μεταφορά μεταναστών, έδωσε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Ειδικότερα ο κος Αντωνακόπουλος αναφέρει:

Είναι γνωστή η άποψη της δημοτικής αρχής σχετικά με την στέγαση προσφύγων και μεταναστών.  Ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε δηλώσεις σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου (16/06) και τη θέση που πήραν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του : ” Δώσαμε μάχη και προσωπικά είμαστε παρόντες στους αγώνες για να αποτρέψουμε τη δομή HOT SPOT  στο Επιτάλιο.  Για κάποιους που δεν θυμούνται, να τους πούμε, ότι εγώ ίδιος ήμουνα  μπροστά στον αποκλεισμό του δρόμου, έδωσα αγώνες στα Υπουργεία και  μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ αυτοί απείχαν.  Δεν υπάρχει σωσίας δικός μου.  Εγώ ο ίδιος ήμουνα εκεί και τότε είχα πει ότι ΔΕΝ είμαστε ρατσιστές. Δεχόμαστε τις  δομές Φιλοξενίας  – όπως αυτή της Μητροπόλεως Ηλείας – και συμφωνούμε με τη συγκεκριμένη δομή που αφορά,   πενήντα μητέρες και πενήντα παιδιά,  δηλαδή μονογονεϊκές οικογένειες. Έχουμε τον ανθρωπισμό μέσα μας. Έχουμε έμφυτη την φιλοξενία.  Αν κάποιοι είναι κρυφοί ρατσιστές και αποκαλύπτονται τώρα, είναι ντροπή τους.   Είναι γνωστή η θέση μας την οποία έχω καταθέσει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και με την οποία δεν είχαν διαφωνήσει πολλοί απ’ αυτούς.

   Για να ξεκινήσει μια πιο συγκεκριμένη κουβέντα επί της αρχής, πρέπει και το Δημοτικό Συμβούλιο  να τοποθετηθεί, για  μία δομή  στο παλιό νοσοκομείο, όπου κάποιοι το άφησαν από το 2004, να καταρρεύσει και να γκρεμιστεί.  Παρότι  διοικούσαν την πόλη, το άφησαν να καταρρεύσει. Το έκαναν ένα σκουπιδότοπο – εγκατέστησαν εκεί τα αυτοκίνητα της καθαριότητας και τώρα οι ίδιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και μας μιλούν για πανεπιστήμια και σχολεία, σε ένα   ακατάλληλο χώρο για εκπαίδευση.

  Πρότεινα λοιπόν τα το εξής:  Άμεσα να γίνει μια διερευνητική επαφή ύστερα από         σχετική πρόταση του Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την σύνταξη σχετικού  μνημόνιού συνεργασίας – διάρκειας τριών ετών – που θα κάναμε εάν το ήθελαν οι κύριοι αυτοί που ξαφνικά άρχισαν να ανησυχούν, για το κτίριο και την για την κοινωνία του Πύργου.

   Ο Δήμος σε περίπτωση μιας τέτοιας συνεργασίας θα είχε όφελος πεντακόσιες  χιλιάδες ευρώ για τις κτιριακές υποδομές καθώς και δεκάδες θέσεις εργασίας (διαφόρων ειδικοτήτων) ενώ ταυτοχρονα η τροφοδοσία και οι πρώτες ύλες, θα προμηθεύονται από τη τοπική αγορά.  Τέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμμετέχουν, ο Δήμος Πύργου , το ΕΒΕ Ηλείας και άλλοι φορείς της πόλης.»

Περισσότερα Νέα