Επίθεση του Δήμου Πύργου στον Βασ. Σεϊντή για το κοινωνικό παντοπωλείο

24 Ιουλίου - 18:40 Τοπικά

Ο Δήμος Πύργου, με αφορμή τον θόρυβο που επιχειρείται να δημιουργηθεί γύρω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι υποκρύπτεται και ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Βασ. Σεϊντή να δηλώσει ότι αποχωρεί από την Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τονίζει, όμως, ότι όσα δημοσίως φέρεται να επικαλείται ο κ. Σεϊντής είναι ψευδέστατα και δεν έχουν καμιά απολύτως υπόσταση και επαφή με την πραγματικότητα.

Διότι πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι στη συνεδρίαση της 22ας/04/2013, δεν εξετάστηκαν οι αιτήσεις των υποψηφίων δικαιούχων,τη στιγμή που ο ίδιος έλαβε κανονικά μέρος, δεν έθεσε κανένα θέμα κατά τη διάρκειά της και υπέγραψε το πρακτικό της; Τι επιδιώκει, άραγε, εκστομίζοντας τόσο ασύστολα ψεύδη; Όταν ισχυρίζεται ότι για την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής στις 10/06/2013 δεν είχε τάχα ενημέρωση, ενώ είχε κληθεί κανονικά να λάβει μέρος και δεν προσήλθε; Όταν καταφέρεται γενικώς και αορίστως κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κώστα Μποσμή, ενώ δεν προσέρχεται ούτε στη συνεδρίαση της 11ης/10/2013 για την εξέταση αιτήσεων του επόμενου εξαμήνου; Όταν επικαλείται ένα εντελώς άδικο δημοσίευμα σχετικά με ληγμένα τρόφιμα, ενώ δεν ζητά καμία επίσημη ενημέρωση και δεν λαμβάνει υπ? όψη την πλήρη, κατατοπιστική και αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε επί του θέματος αυτού ο Δήμος Πύργου;

Ο Δήμος Πύργου δεν μπορεί να παρακολουθήσει τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και τακτικές. Αν ο κ. Σεϊντήςέχει επιλέξεινα αποχωρήσει από την επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, προτάσσοντας μικροκομματικούς ή προσωπικούς υπολογισμούς, είναι δικαίωμά του να το κάνεικαι θα κριθεί από τους συμπολίτες, όπως άλλωστε όλοι μας. Είναι λυπηρό,όμως, να επικαλείται ανύπαρκτα θέματα για τη δημιουργία εντυπώσεων. Σε κάθε περίπτωση, οφείλει να υποβάλλει την παραίτησή του, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι κανόνες λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η δε παράταξή του να τον αντικαταστήσει με άλλο μέλος της που επιθυμεί να εργαστεί πραγματικά για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Τέλος, ο Δήμος Πύργου θέλει να σημειώσει για μια ακόμη φορά ότι αισθάνεται υπερήφανος με την επιλογή του να ιδρύσει τον πρώτο θεσμό κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ηλεία. Και αισθάνεται διπλά υπερήφανος γιατί το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί με απολύτως άψογο και διαφανή τρόπο, όχι μόνο χάρη στην πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής, αλλά κυρίως χάρη στην σχολαστική επιμέλεια που επιδεικνύει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου και την σημαντικότατη προσφορά και αφοσίωση των δεκάδων εθελοντών του, τους οποίους και ευγνωμονεί για το πολύτιμο έργο τους.

Περισσότερα Νέα