Επιτήδειοι προσπαθούν να «ξαφρίσουν» τραπεζικούς λογαριασμούς με «όχημα» τον Δήμο Πύργου! Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι πολίτες να διασταυρώνουν τα τηλεφωνήματα που δέχονται»

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και εφιστά την προσοχή σε όλους όσοι συνδιαλλάσσονται οικονομικά με τον Δήμο Πύργου. Επιτήδειοι με πρόσχημα τις πληρωμές ενταλμάτων του Δήμου Πύργου προς τρίτους, επιχειρούν να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία και να «αδειάσουν» τραπεζικούς λογαριασμούς.

Καλοστημένο δίκτυο εξαπάτησης πολιτών που συνδιαλέγονται οικονομικά με τον Δήμο Πύργου (όπως και με άλλους της χώρας), έχουν στήσει επιτήδειοι. Με πρόσχημα πληρωμές ενταλμάτων προς τρίτους, όπως δημοσιεύονται στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αρχικά τηλεφωνούν στους επιχειρηματίες. Προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, τους αναφέρουν τον αριθμό του εντάλματος και όσες λεπτομέρειες είναι ήδη δημοσιευμένες και τους ενημερώνουν ότι θα τους αποστείλουν από τις υπηρεσίες του Δήμου ένα λινκ για να καταχωρήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τον τραπεζικό τους λογαριασμό, κωδικούς κ.α.

Ήδη, όπως ενημερώνει ο κ. Αντωνακόπουλος έχουν γνωστοποιηθεί το τελευταίο διάστημα τρία τέτοια περιστατικά. Οι πολίτες που δέχτηκαν αυτό το τηλεφώνημα-για καλή τους …τύχη- πήραν τηλέφωνο στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου για περαιτέρω διευκρινήσεις κι εκεί αποκαλύφθηκε η απάτη.

«Μέσω της κυβερνοαπάτης, κάποιοι τηλεφωνούν σε δικαιούχους πληρωμής, όπως δημοσιεύονται στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ισχυρίζονται ότι τηλεφωνούν από το Δημαρχείο, αναφέρουν τον αριθμό του εντάλματος στην προσπάθεια να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και στέλνουν ένα λινκ που ζητά τον τραπεζικό λογαριασμό καθώς και άλλα στοιχεία» εξηγεί ο κ. Αντωνακόπουλος.

«Κάποιοι απατεώνες έχουν «στήσει» αυτή τη διαδικασία με στόχο να υφαρπάξουν με δόλιο τρόπο τον τραπεζικό λογαριασμό. Εφιστώ την προσοχή σε όλους, γιατί ειδικά αυτή την περίοδο ο Δήμος Πύργου κάνει πολλές πληρωμές. Ήδη σημειώθηκαν τρία περιστατικά, αλλά οι πολίτες τηλεφώνησαν στις υπηρεσίες και τότε έγινε αντιληπτή η απάτη.

Πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί. Να διασταυρώνουν την αξιοπιστία του τηλεφωνήματος. Να παρακολουθούν οι ίδιοι τη διαδικασία.

Εμείς ήδη έχουμε κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση. Ενημερώσαμε την Αστυνομία, την Τράπεζα με την οποία συνδιαλεγόμαστε, και θα ενημερώσουμε και την Εισαγγελία, ώστε να κλείσουμε όλες τις διεξόδους της απάτης.

Όποιος ζητά τραπεζικό λογαριασμό μην τον στέλνετε αμέσως. Διασταυρώστε και την πηγή που σας το ζητάει.

Επίσης να τονίσουμε ότι ο Δήμος Πύργου ΠΟΤΕ δεν στέλνει λινκ για να ζητήσει προσωπικά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς».

Περισσότερα Νέα