Εργασίες αποκατάστασης  στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ  Ηλείας και σε διασταυρώσεις με δημοτικούς δρόμους του νοτίου τμήματος

19 Απριλίου - 08:10 Τοπικά

Σε συντήρηση και αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ  Ηλείας με έμφαση στις αποκαταστάσεις φθορών που παρατηρούνται σε διασταυρώσεις με το δημοτικό οδικό δίκτυο του νοτίου τμήματος, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για στοχευμένες παρεμβάσεις ύψους 2,2 εκατ ευρώ, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΠΔΕ.

Οι εργασίες συντήρησης έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού δικτύου και του δημοτικού οδικού δικτύου στις διασταυρώσεις για την άρση της επικινδυνότητας και την  βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Οι προτεραιότητες αναγκών συντήρησης έχουν προκύψει από αυτοψίες που έχουν πραγματοποιήσει κλιμάκια τεχνικών υπαλλήλων, διαπιστώσεις των Τμημάτων Τροχαίας της Π.Ε. Ηλείας, αλλά και αιτήματα Δήμων, φορέων ή ακόμη και κατοίκων της Π.Ε. Ηλείας που έχουν διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Έργων.

Μεταξύ άλλων,  οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι χωματουργικές και ασφαλτικές, σε θέσεις βλαβών οδοστρωσίας,  σήμανσης και ασφάλειας, όπως και άλλα τεχνικά έργα.

Περισσότερα Νέα