Εργασίες ασφαλτόστρωσης εισόδου πόλης Αρχαίας Ολυμπίας

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στα πλαίσια του έργου: Ανάπλαση χώρου εισόδου πόλης Αρχαίας Ολυμπίας, προϋπολογισμού 1.000.000,00€ από πιστώσεις Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020 (ΕΣΠΑ), το οποίο έχει ως καταληκτική ημερομηνία περαίωσης (μετά από 1η παράταση) την 30η-09-2023,  πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες διαμόρφωσης και ασφαλτόστρωσης της οδού, από τη Δευτέρα 03-07-2023, με σκοπό την ολοκλήρωση των εργασιών (όσο το δυνατόν νωρίτερα) εντός του Ιουλίου.

Για να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των τουριστικών λεωφορείων, κάποιες  ημέρες που υπάρχει έντονος κυκλοφοριακός φόρτος, οι εργασίες θα γίνονται απογευματινές ώρες. Κατά μήκος της οδού  θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση για ενημέρωση των οδηγών με σκοπό την ασφαλή οδήγηση. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η Δημοτική Αρχή ζητά συγνώμη από τους κατοίκους, τους επισκέπτες της Αρχαίας Ολυμπίας και τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό για την ταλαιπωρία που ενδεχομένως υπάρξει κατά την εκτέλεση των έργων.

Είναι γνωστό ότι το περσινό καλοκαίρι, για περίπου 6 μήνες, το έργο σταμάτησε να εκτελείται λόγω απαγόρευσης εκτέλεσης έργων εντός του οικιστικού ιστού της Αρχαίας Ολυμπίας, από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Όταν τα έργα ξεκίνησαν ξανά κατά τους χειμερινούς μήνες, οι κλιματολογικές συνθήκες δεν επέτρεπαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, κάτι που αναγκαστικά πρέπει να γίνει τώρα γιατί η χρονική προθεσμία του έργου από το ΕΣΠΑ εξαντλείται και υπάρχει κίνδυνος απένταξης.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η όχληση από τα έργα να είναι η ελάχιστη δυνατή και η ασφαλτόστρωση να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα Νέα