Ερωτήσεις Γεωργοπούλου για επείγοντα ζητήματα στην περιοχή του Δήμου Ήλιδας.

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

  1. 1.      Ενημέρωση για το έργο ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου της Αμαλιάδας.

Ερώτηση προς τους Υπουργούς           Παραγωγικής Ανασυγκρότησης – Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας – Υποδομών – Ναυτιλίας & Τουρισμού κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη για να ενημερωθεί για το μεγάλης σημασίας έργο ανάπλασης και βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου της Αμαλιάδας, η καθυστέρηση ολοκλήρωσης  του οποίου έχει αναστατώσει το κέντρο της πόλης μας.

Πρόσφατα αναρτήθηκε στον ιστότοπο παρακολούθησης των έργων ΕΣΠΑ (http://www.anaptyxi.gov.gr/) τροποποίηση του έργου, σύμφωνα με την οποία η ημερομηνία ολοκλήρωσής του μετατέθηκε, από τις 30/03/2015 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, στις 26/11/2015. Ταυτόχρονα, ο προϋπολογισμός του έργου μειώθηκε σχεδόν στο μισό μετά την έκπτωση του αναδόχου. Σε νέα ανάρτηση στον ιστότοπο με την εκτίμηση για την πορεία του έργου, αναφέρεται ότι: «Η εργολαβία κατασκευής της βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου της Αμαλιάδας που υπογράφτηκε την 27η Αυγούστου 2014 είναι σε εξέλιξη. Στην υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου παρατηρείται καθυστέρηση. Με την άρση των εμποδίων που προέκυψαν κατά την οριοθέτηση/κατασκευή του έργου το έργο εκτιμάται ότι ολοκληρώνεται μέχρι τέλους του 2015 για το λόγο αυτό σε επικοινωνία με τον Δήμο τονίστηκε η ανάγκη επίσπευσης και συντονισμού των ενεργειών (δεδομένης και της χωροθέτησης του έργου εντός της πόλης) για την εντατικοποίηση υλοποίησης του έργου».

Σημειωτέον ότι σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί, δεν έχουν καταβληθεί πληρωμές για την υλοποίηση του έργου και η ολοκλήρωσή του βρίσκεται στο 0%, ενώ τα έργα το ΕΣΠΑ 2007-2013 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οπωσδήποτε μέχρι το τέλος του 2015.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερωθεί σε τι φάση υλοποίησης βρίσκεται το έργο, σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρησή του, αν υπάρχει κίνδυνος απένταξής του από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και αν έχουν εξετασθεί τυχόν επιπτώσεις στην καθημερινή λειτουργία της πόλης από τη μέχρι τώρα καθυστέρηση υλοποίησης των εργασιών αλλά και από την αποπεράτωση του έργου.

  1. 2.      Για το διαχρονικό πρόβλημα του Αλιευτικού Καταφύγιου Παλουκίου.

 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας – Υποδομών – Ναυτιλίας & Τουρισμού κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη για να δοθεί λύση στο διαχρονικό πρόβλημα του Αλιευτικού Καταφύγιου Παλουκίου, καθώς ο δίαυλος του καταφυγίου δεν καθαρίζεται και παραμένει κλειστός με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα αλιευτικά σκάφη να μπουν ή να βγουν από το λιμανάκι. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι εντός του καταφυγίου να έχουν μείνει πλέον ελάχιστα σκάφη, αφού όσοι πρόλαβαν και τα πήραν δεν μπορούν πλέον να περάσουν και να δέσουν μέσα στο λιμανάκι και κάποια εξ αυτών βρίσκονται αγκυροβολημένα έξω από το λιμανάκι χωρίς να μπορούν να προσεγγίσουν.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να την ενημερώσουν ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας της Πολιτείας που ευθύνεται για την διάνοιξη του διαύλου του καταφυγίου και σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών καθαρισμού. Επιπλέον, ρωτά πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί για τις εκσκαφές και για έργα ανάπλασης στο αλιευτικό καταφύγιο από τον Δήμο Ήλιδας, πού υπάγεται ιδιοκτησιακά το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου και αν έχει εκπονηθεί μελέτη επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου.

Περισσότερα Νέα