Ερώτηση Ανδρέα Νικολακόπουλου στον Υπουργό Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδη: Κάλυψη ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών με ασθενοφόρα

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Την ενίσχυση και κάλυψη ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών του νομού με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, έθεσε με ερώτησή του στον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα

θα μπορούν να υπάρχουν μικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ με στελέχη από την πυροσβεστική και τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να κινηθούν τα ασθενοφόρα, ο κ. Νικολακόπουλος επαναφέρει στο προσκήνιο ένα μείζον θέμα, επισημαίνοντας ότι ο  νομός Ηλείας καλύπτει μεγάλη έκταση με πολλές ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές και οι κάτοικοι χρειάζονται το ενδιαφέρον και την στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν να παραμείνουν στις περιοχές τους ώστε να μην ερημώσει περισσότερο η ελληνική ύπαιθρος.

Ειδική αναφορά κάνει στις περιοχές της ιστορικής Ανδρίτσαινας, της Λαμπείας, το Πανόπουλο και της Φιγαλείας, οι οποίες στερούνται παρουσίας ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Χάνεται πολύτιμος χρόνος

«Αυτό συνεπάγεται ότι σε περίπτωση ανάγκης μεταφοράς ασθενών, αυτή καθίσταται προβληματική και δύσκολη, με πολύωρες καθυστερήσεις καθώς απαιτείται η μετακίνηση ασθενοφόρου από άλλη περιοχή.

Ως εκ τούτου, χαμένος πολύτιμος χρόνος, αφού ένα ασθενοφόρο καλείται να καλύψει πολλά χιλιόμετρα για την μεταφορά ενός ασθενούς σε Νοσηλευτική Μονάδα, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του ασθενούς και με το απευκταίο σενάριο ορατό, δηλαδή να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Τονίζεται δε, ότι κατά τους θερινούς μήνες στις ανωτέρω περιοχές αυξάνεται ο πληθυσμός και κατά συνέπεια και οι ανάγκες.

Η ερώτηση

Ειδικότερα, η ερώτηση προς τον Υπουργό αναφέρει:

«-Με δεδομένη την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσει το ΕΚΑΒ, τι προτίθεστε να πράξετε για να επανδρωθούν οι περιοχές Ανδρίτσαινας, Λαμπείας, Πανόπουλο και Φιγαλείας με ασθενοφόρα;».  

 

Περισσότερα Νέα