ΕΡΤ Πύργου: Πιο κοντά στο έργο του δρόμου, πιο μακριά όσοι δεν το θέλουν…

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Η τελευταία  εξέλιξη μας φέρνει πιο κοντά στην οριστική έγκριση  της ΕΕ για τον τρόπο εκτέλεσης του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου, και όσοι  εξακολουθούν να κάνουν πολιτική πάνω σε ανθρώπινους θανάτους αν και έχουν οι ίδιοι την ευθύνη που δεν έχει γίνει ακόμη ο δρόμος, θα διαψευσθούν γιατί θα δουν την υλοποίησή του.

Αυτό δήλωσε χθες μεταξύ άλλων σε ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στην ΕΡΤ Πύργου, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος όταν ρωτήθηκε σχετικά τόσο για τις αναφορές του Υπουργείου Υποδομών όσο και για τις νέες κριτικές που ασκήθηκαν σε ιδιαίτερα αντιπολιτευτικούς τόνους.

 Ο κ. Νικολακόπουλος μιλώντας για πολύ καλά νέα από την Ευρώπη επανέλαβε ότι το έργο είναι στις άμεσες προτεραιότητες  του τομέα των υποδομών λέγοντας : « Οι κάτοικοι του τόπου διεκδικούν αυτό το έργο τουλάχιστον είκοσι χρόνια και αν εξαιρέσουμε το έτος 2015 που ήταν έτοιμο  για δημοπράτηση, δεν είχαμε κάποια άλλη σοβαρή εξέλιξη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι το έργο είναι μία από τις απόλυτες προτεραιότητές της σε σχέση με τα έργα υποδομής ανά την χώρα.

Σήμερα ερχόμαστε πιο κοντά  στην οριστική έγκριση της Ε.Ε ως προς τον τρόπο υλοποίησης του έργου  και ειδικότερα της παραχώρησης  μοντέλο, στο οποίο βασίσθηκε η υλοποίηση του έργου από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα και νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει και μέχρι τον Πύργο».

Ποντάρουν

στην αποτυχία!…

Όταν ακολούθως ο Ηλείος βουλευτής ρωτήθηκε για την κριτική στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και πάλι έντονη τις προηγούμενες μέρες υπήρξε με την σειρά του ιδιαίτερα αυστηρός στο λόγο του επισημαίνοντας :

«Ασκείται μια αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ που μάλλον ποντάρει στην αποτυχία υλοποίησης του έργου. Προσπαθεί έτσι να κρύψει τις σημαντικές ευθύνες που υπάρχουν για την ματαίωσή του το 2015 πίσω από οποιαδήποτε άλλη τυχόν καθυστέρησή του. Με άλλα λόγια δεν θέλουν τελικά να γίνει το έργο…

Να καταστήσω λοιπόν ξεκάθαρα ότι όσοι κάνουν πολιτική πάνω σε ανθρώπινους θανάτους, για   τους οποίους τα τελευταία χρόνια είναι και υπεύθυνοι – γιατί αν είχαν αφήσει το έργο να δημοπρατηθεί τότε θα είχαμε ήδη δρόμο – θα διαψευσθούν σε αυτά που στοχεύουν. Διότι θα δουν το έργο να υλοποιείται».

 

Η προσπάθεια πρέπει

να μας έχει ενωμένους

Ο κ. Νικολακόπουλος ρωτήθηκε ακόμα και για την χρονική συγκυρία της σύμπτωσης των ανακοινώσεων του με την έναρξη κάποιων νέων πρωτοβουλιών και συναντήσεων για το θέμα και  απάντησε κάνοντας μνεία στην αρχική θέση του Υπουργού Υποδομών αναφέροντας ειδικότερα :

«Καταλαβαίνω την ειλικρινή αγωνία και την καχυποψία που μπορεί να υπάρχει στους πολίτες αλλά και στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, ωστόσο θέλω να θυμίσω ότι στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών υπό τον κ. Καραμανλή είχε ήδη εκεί ανακοινωθεί ότι αυτή η έγκριση της Ε.Ε. αναμενόταν σύντομα. Ήταν  δηλαδή θέμα ημερών και η ανακοίνωση επρόκειτο να γίνει.

Παρατηρώ όμως, ότι πολλοί από εκείνους που σήμερα διαμαρτύρονται τόσο για το δρόμο όσο και για τα έργα στην Ηλεία – και δεν αναφέρομαι εδώ στον Δήμαρχο Πύργου –  το 2015 δεν μίλησαν καθόλου.

Ξαφνικά τώρα περιμένουν την οποιαδήποτε καθυστέρηση και είναι χαρακτηριστικό αυτό που είδαμε με την ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Μια ερώτηση που θα έλεγε κανείς, ότι έγινε χωρίς πραγματική πρόθεση να βοηθήσουν στην υλοποίηση του έργου. Σε ένα έργο μάλιστα, που θα έπρεπε να είναι ενωμένες όλες οι πολιτικές δυνάμεις μόνο και μόνο από σεβασμό στους ανθρώπους που έχουν χαθεί. Έκαναν λοιπόν ερώτηση στην Ευρωβουλή με την οποία προσπαθούσαν να πουν ότι το έργο δεν είναι συμβατό με τους ευρωπαικούς κανόνες επειδή έφυγε από τους διαγωνισμούς και πήγε απευθείας σε παραχώρηση.

Όχι απλά ήθελαν να δημιουργήσουν πρόβλημα, όχι απλά διαψεύσθηκαν γιατί βγήκαν να πανηγυρίσουν με το δεδομένο που αυτοί θεώρησαν πως δεν είχαν γίνει κινήσεις της Ελληνικής κυβέρνησης για να πάρει την έγκριση αλλά δεν κατάλαβαν ότι η παραχώρηση είναι μια διαδικασία που έχει ήδη εγκριθεί ως τέτοια, από την Ε.Ε. . Και δεν αναφέρομαι μόνο στο «Κόρινθος – Πάτρα» αλλά και στην παλαιότερη ένταξη του συγκεκριμένου έργου στην παραχώρηση. Άρα είναι μια συμβατή με τους κανόνες της Επιτροπής και για αυτό το λόγο αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα έχουμε και την τελική έγκριση».

Περισσότερα Νέα