Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 από ώρα 9:00 έως 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Ηλείας ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία, με την συνδρομή του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου,  με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.

Επισημαίνεται ότι, την τελευταία περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού παρατηρείται μειωμένη συλλογή αίματος, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος σε εθνικό επίπεδο να είναι σε οριακά επίπεδα. Αυτή η κατάσταση προκαλεί δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς καθημερινά αναβάλλονται ή ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών. Ειδικά για τα παιδιά και τους ενήλικες με μεσογειακή αναιμία, τα προβλήματα είναι ακόμα πιο εμφανή, καθώς καθημερινά γίνονται αναβολές μεταγγίσεων ή δίνονται μικρότερες ποσότητες αίματος από την κανονική.

 Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν.3528/2007, οι συνάδελφοι που θα μετέχουν σε αυτή δικαιούνται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών, οι οποίες μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Ανδρέας Ασημακόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θεόδωρος Τσίπας

Περισσότερα Νέα