Εβδομάδα Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:25 Τοπικά

Εβδομάδα Αγάπης,Προσφοράς και Αλληλεγγύης οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας
          Αυτές τις Μεγάλες Ημέρες με τα υψηλά μηνύματα ,αλλά και σε κάθε ευκαιρία οι Πρόσκοποι συγκεντρώνουν  τρόφιμα από προσφορές καταστημάτων και συμπολιτών μας και στη συνέχεια τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας που τα έχουν περισσότερη ανάγκη.
            Η μακρόχρονη αυτή παράδοση αυτή προσφέρει σε δεκάδες οικογένειες την ευκαιρία ζήσουν λίγο πιο χαρούμενα τις γιορτινές μέρες και στα μέλη της προσκοπικής κίνησης και ιδιαίτερα στα ανήλικα μέλη το χαμόγελο της προσφοράς.
       Και φέτος λοιπόν , δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια, το καλάθι γέμισε.
      
Η πρώτη φάση, περιλάμβανε συγκέντρωση νωπών προϊόντων που συνήθως γεμίζουν το τραπέζι των Ημερών αυτών ,η δεύτερη  τροφίμων διαρκείας.Αυτά παραδόθηκαν σε αναξιοπαθούντες οικογένειες . Η τρίτη που ολοκλήρωσε την Εβδομάδα αυτή ήταν, η προσφορά γλυκισμάτων, δώρων κλ στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”. Εκεί μάλιστα έψαλαν και τα κάλαντα στους απόμαχους της ζωής δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

         Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας που στήριξαν και φέτος αυτή μας την προσπάθεια.Μεταξύ αυτών τους Γ.Μπαντούνα,την Κρεαταγορά Αφοί Διαμαντόπουλοι,Θεοδ.και Διον.Αντωνόπουλο,Κρεοπωλείο Σκυλογιαννης,”Κοντοχρήστος” τα Σούπερ Μάρκετ ”Τερζής” ,Litl κλ
Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς συνεισέφεραν και πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια αυτή,τους Παλαιούς Προσκόπους , πιστοί κάθε χρόνο στο καθήκον προς το συνάνθρωπο αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως υπάρχει υγιής εθελοντισμός και ελπίδα υλοποιώντας τις διαχρονικές Αξίες και Αρχές,που περιβαμβάνουν  την προσκοπική υπόσχεση για βοήθεια σε κάθε άνθρωπο.

Περισσότερα Νέα