Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που ενέχεται σε κλοπές οικιών σε περιοχές του Πύργου!

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών σε  περιοχές της Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης,  έξι ημεδαποί άνδρες, ηλικίας, 21, 22, 28, 34, 38 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι έξι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, συστήνοντας δομημένη εγκληματική ομάδα,  διέπραξαν από αρχές του Ιανουαρίου 2020 έως τέλος Φεβρουαρίου 2020, σε περιοχές του Πύργου, συνολικά εννέα κλοπές σε οικίες, καθώς και μια κλοπή σε φορτηγό, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, επισημαίνεται ότι οι δράστες επέλεγαν να δρουν κυρίως τις ώρες, που απουσίαζαν οι ένοικοι από τις οικίες τους, στις οποίες εισέρχονταν, διαρρηγνύοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ανέρχεται συνολικά σε (12.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

 

Περισσότερα Νέα