Εξοντώνονται οι επιχειρήσεις μας. Οδηγούμαστε σε αργό Θάνατο. Εφαρμόζουν Υφεση αντί Ανάπτυξη. Άρθρο του Σπήλιου Αγγελόπουλου

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

του Σπήλιου Αγγ. Αγγελόπουλου

Αντιπρόεδρου Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδας.

            Οι μειωμένες πωλήσεις των επιχειρήσεων είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με γεγονότα που πιέζουν προς τα κάτω καθημερινά την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρήσεων και υπονομεύουν ευθέως την βιωσιμότητας τους.

            Η χειροτέρευση των συνθηκών ρευστότητας της αγοράς , με την υπερφορολόγηση βλάπτει ευθέως τις επιχειρήσεις και δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.

            Η καθημερινή αύξηση φόρων , ασφαλιστικών εισφορών , οι κατασχέσεις μετρητών από λογαριασμούς πολιτών στις τράπεζες , οι κατασχέσεις , και οι πλειστηριασμοί των περιουσιών μας για παλιά δημόσια χρέη από ρυθμίσεις σε δόσεις και νέα που προκύπτουν καθημερινά λόγω της υπερφορολόγησης , τα κόκκινα δάνεια που οφείλονται στις τράπεζες και κάθε ημέρα αυξάνονται λόγω αδυναμίας πληρωμής τους , η απειλή εξόντωσης μας από τις τράπεζες νε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς μέχρι και της πρώτης κατοικίας μας , οι υποχρεώσεις μας για την καθημερινή διαβίωση των οικογενειών μας , (διατροφή , ένδυση , υπόδηση , δαπάνες σχολικής εκπαίδευσης κ.λ.π.), οι οφειλές στην ΔΕΗ , τον ΟΤΕ, στο Δήμο , όλα αυτά αποτελούν ένα ΓΟΛΓΟΘΑ που προσπαθούν όλοι να ανέβουν με κάθε μέσο και κάθε τρόπο , αλλά δυστυχώς είναι αδύνατο , με επακόλουθα την εξαθλίωση , την χρεωκοπία , την αύξηση των θανάτων από ασιτία , υπερβολικό στρες και ψυχολογικά προβλήματα οδηγώντας τους πολίτες στις αυτοκτονίες.

            Αυτή η σύνθεση του ΠΑΖΛ είναι καθημερινή σε κάθε Ελληνική οικογένεια.

            Αυτή η κατάσταση κύριοι της Κυβέρνησης σας ικανοποιεί ;

            Καθημερινά άγχος διακατέχει τους Έλληνες επιχειρηματίες για να κατορθώνουν να πληρώσουν μια δόση από τις ρυθμίσεις παλιών χρεών ή νέων που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή.

            Η βαριά αυτή ατμόσφαιρα στην Ελληνική αγορά πλήττει την ιδιωτική κατανάλωση , με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί πλέον να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του λόγω της μεγάλης μείωσης των πωλήσεων.

            Από τις ρυθμίσεις των εκατό δόσεων τα στοιχεία δείχνουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ότι από τα ασφαλιστικά ταμεία βγήκαν 25.000 οφειλέτες και αντίστοιχα από οφειλές του Δημοσίου 15.000. Η τάση εξόδου καθημερινά από τις ρυθμιζόμενες δόσεις οφειλετών διευρύνεται. Έκρηξη ανόδου ακάλυπτων επιταγών καταγράφεται κάθε μήνα από τον αντίστοιχο περσυνό.

            Σαν να μην έφταναν όλα αυτά νέο χτύπημα σε βάρος του Ελληνικού επιχειρείν προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 . τη στιγμή που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να σταθούν όρθιες.

            Το προσχέδιο του προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται από καθαρό φοροεισπρακτικό χαρακτήρα , χωρίς κανένα διορθωτικό μέτρο για την στήριξη των επιχειρήσεων .

            Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νέο έτος προϋπολογίζει η κυβέρνηση επιπλέον φορολογικά έσοδα 2,6 δις ευρώ από άμεσους ή έμμεσους φόρους.

            Οι εκθέσεις διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων για την Ελλάδα , εάν τις διαβάσουμε με προσοχή διαπιστώνουμε ότι μας τρομάζουν , οι εκτιμήσεις τους για τους επόμενους μήνες του 2017. Ομιλούν για κοινωνικές και πολιτικές εκρήξεις με απροσδιόριστα γεγονότα .

            Θεωρώ ότι στους άμεσους προσεχείς πέντε μήνες θα έχουν φρακάρει , κατά το κοινά λεγόμενο , οικονομικά τα πάντα.

            Όλοι εμείς τι κάνουμε ;

            Θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και θα κλαίμε την μοίρα μας;

            Πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε μέσο ανα πάσα στιγμή .

            Τα συνδικαλιστικά μας όργανα (Σύλλογοι , Σωματεία , Ομοσπονδίες , Συνομοσπονδίες) και κάθε ένας πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα για να αλλάξουμε τα γεγονότα.

            Μην περιμένουμε ο συνάδελφος μας να δραστηριοποιηθεί και εμείς να καθόμαστε να τον παρακολουθούμε αμέτοχοι.

            Υπάρχουν πάντοτε μπροστάρηδες , αυτό έχει αποδείξει η ιστορία των διεκδικήσεων , με όρεξη για αγώνες. Θα πρέπει όμως να τους στηρίξουμε και να τους ακολουθήσουμε  για να ανατραπούν τα σημερινά δεδομένα , για μελλοντική καλυτέρευση της διαβίωσης των οικογενειών μας.

            Αγαπητοί συνάδελφοι ποτέ δεν είναι αργά , αντισταθείτε για να επιζήσουμε , αλλιώς θα είμαστε « χρεωμένοι για μια ζωή» , δουλεύοντας για ένα κομμάτι ψωμί.

            Η λύση δεν είναι εύκολη , αλλά δεν πρέπει να παραιτηθούμε από τους αγώνες μας κατά των στυγνών και άπληστων εκμεταλλευτών μας. 

Περισσότερα Νέα