Φ. Αλεξόπουλος: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση – οι φοιτητές δεν μπορούν ούτε να πάνε να πάρουν τα πράγματά τους!

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

 Ένα μεγάλο θέμα  που έχει προκύψει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ΑΕΙ  και χρήζει άμεσης επίλυσης από το Υπουργείο Παιδείας και την πολιτική προστασία δεν είναι άλλο από αυτό που  αφορά   τις μετακινήσεις Φοιτητών από Νομό σε Νομό..

Οι φοιτητές έχουν «εγκλωβιστεί»  αφού δεν μπορούν να πάνε με τους γονείς τους, ούτε τα ρούχα τους να πάρουν .

Επίσης, άλλο ένα θέμα που έχει προκύψει είναι ότι  πολλοί γονείς ξενοικιάζουν  τα σπίτια που είχαν νοικιάσει από τον Σεπτέμβριο ( μην γνωρίζοντας ότι θα συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση)  με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε να πάρουν τα πράγματα των παιδιών τους .

  Χθες μετά από καταγγελία Γονέα στην Ηλεία που επικοινώνησε μαζί μου, αφού δεν μπορεί να φύγει από την Ηλεία ώστε να μεταβεί στο Αγρίνιο,  που έχει τα πράγματα της,  η φοιτήτρια κόρη του ,   τηλεφώνησα αμέσως  στην Διοίκηση  Τροχαίας Πατρών για να τους  καταθέσω το πρόβλημα,  ώστε να με ενημερώσουν  τι μπορούμε  να κάνουμε με αυτό το θέμα που έχει προκύψει .

Κατά Υπόδειξη τους  επικοινώνησα με την Πολιτική Προστασία .

Επικοινώνησα άμεσα  με την Πολιτική Προστασία αλλά δυστυχώς μέχρι και  αργά το βράδυ  δεν  είχε βρεθεί  λύση  ,  ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν Φοιτητές για 4 ώρες τουλάχιστον,  να   πάρουν τα πράγματα τους από σπίτια που έχουν νοικιάσει σε διάφορα μέρη που σπουδάζουν ανά την χώρα .

Καλώ την Υπουργό Παιδείας να δώσει λύση σε αυτό το μεγάλο ζήτημα που ταλαιπωρεί εκατοντάδες οικογένειες Φοιτητών σε όλη την χώρα, ΑΜΕΣΑ .

Φωτης Ν. Αλεξόπουλος

Πρ . Αν. Βουλευτής Νομού Ηλείας

Μέλος ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος

Περισσότερα Νέα