Φεύγουν από τη μόδα τα… smartphones

24 Ιουλίου - 17:22 Τεχνολογία

Μπορεί τα smartphones να κυριαρχούν στην αγορά, όμως η αγορά της Ασίας δείχνει να συμμερίζεται ιδιαίτερα τη νέα αυτή μόδα.

Τα νέα στοιχεία, των ιαπωνικών οικονομικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι οι εισαγωγές των παραδοσιακών κινητών αυξήθηκαν το 2014 για πρώτη φορά σε επτά χρόνια, ενώ οι εισαγωγές των smartphones ελαττώθηκαν. Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι αριθμοί υπογραμμίζουν την επίμονη προσήλωση των Ιαπώνων στα οικεία και φθηνότερα κινητά τηλέφωνα. Μπορεί να μην προσφέρουν τις εντυπωσιακές εφαρμογές των εξελιγμένων τηλεφώνων, αλλά η απλότητα της χρήσης τους, η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και η ανθεκτικότητά τους τα κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές, σύμφωνα με την DailyMail.

Τα παλιά μοντέλα των κινητών, με πορτάκι ή χωρίς, μοιάζουν να αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, ακόμα και στην Ευρώπη. Οι διαχειριστές ιστοσελίδων που ειδικεύονται στην πώληση παλιών κινητών αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πελατών οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν τα smartphones στο συρτάρι και να χρησιμοποιήσουν τα παλιά κινητά. Πολλοί αγοραστές γοητεύονται από τη ρετρό τεχνολογία τους, που τους δίνει κάτι διαφορετικό, ενώ άλλοι τα αγοράζουν γιατί θεωρούν ότι έχουν γίνει σκλάβοι της τεχνολογίας και θέλουν να επιστρέψουν στους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας.

Πηγή: ka-business.gr

Περισσότερα Νέα