Φορείς και Σύλλογοι Πύργου: Ώς εδώ με τα σκουπίδια ! Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Αρκετοί φορείς , σύλλογοι και απλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων , της ΕΛΜΕ Ηλείας και των  πρωτοβάθμιων σωματείων και βρέθηκαν στη συζήτηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου το απόγευμα της Τετάρτης με μοναδικό θέμα την απομάκρυνση των σκουπιδιών από το Δήμο.

Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε και ο Αντιδήμαρχος κος Διονύσης Μπέλτσος μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Βασίλη Σεϊντή ενώ από πλευράς αντιπολίτευσης ήταν ο κος Αντωνακόπουλος , η κα Καλάκου και ο κος Γιάνναρος.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της ανακύκλωσης στην πηγή με στόχο να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό τα σύμμεικτα απορρίμματα ενώ τονίστηκε  ότι και οι Δημόσιες υπηρεσίες πρέπει απαραιτήτως να ανακυκλώνουν. Ιδιαίτερη έμφαση δώθηκε στα βουνά των σκουπιδιών που υπάρχουν στα σχολεία ενώ οι εκπρόσωποι γονεών και κηδεμόνων που βρέθηκαν εκεί ζήτησαν την απομάκρυνση των κάδων από όλα τα σχολεία ενημερώνοντας οτι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και τα παιδιά κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή να μολυνθούν. Τόνισαν επίσης οτι στα περισσότερα σχολεία γίνεται επιθετική ανακύκλωση με αποτέλεσμα τα σκουπίδια του σχολείου να είναι ελάχιστα και αυτά που βρίσκονται έξω στους κάδους προέρχονται από τις πολυκατοικίες.

Ήδη όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων του 3ου Λυκείου τα παιδιά του σχολείου με τη βοήθεια του κου Μπέλτσου δημιούργησαν την “πράσινη γωνιά” στο σχολείο τους όπου ανακυκλώνουν.

Την συζήτηση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Ανακύκλωση Διονύσης Μπέλτσος ο οποίος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα κινήσεις του Δήμου για την Ανακύκλωση και ευχαρίστησε όλα τα σχολεία για την ανταπόκριση που δείχνουν καλώντας παράλληλα και τους πολίτες να ανακυκλώνουν ακόμα περισσότερο. Ήδη στα σχολεία τοποθετούνται και κάδοι συλλογής τηγανέλαιου όπου το κάθε σχολείο θα έχει τα ανταποδοτικά οφέλη.

Η συνέλευση αποφάσισε τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου όπου θα παραδώσει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής ενώ θα λαβει και πρωτοβουλίες δημοσιοποίησης του προβλήματος μέσω του Τύπου αλλα και άλλων δράσεων.

Περισσότερα Νέα