Φώτης Αλεξόπουλος : Με Απλά Ελληνικά , Στηρίξτε την τοπική οικονομία .

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών  και την αναμενόμενη καταναλωτική δραστηριότητα,  η οποία παραδοσιακά εντείνεται τις ημέρες αυτές, θα ήθελα  να ενημερώσω  τους καταναλωτές  ότι  το εορταστικό ωράριο και φέτος,  θα εξυπηρετεί   τις  καταναλωτικές ανάγκες του αγοραστικού κοινού μέχρι και το Μεγάλο Σαββάτο .

 Οι αγορές από καταστήματα της πόλης όπου ο καθένας από εμάς διαμένει,  καταλαβαίνετε ότι  δίνει και στα εμπορικά καταστήματα την ευκαιρία να αποκομίσουν τα σχετικά κέρδη παίρνοντας μια μεγάλη οικονομική  «Βαθιά ανάσα» .

Φυσικά μην ξεχνάμε ότι , οι  τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην  περιοχή  ευθύνης τους και καλό είναι ο καταναλωτής να επικοινωνεί και με το αρμόδιο τοπικό  σύλλογο ώστε να ενημερωθεί για τυχόν αλλαγές στο εορταστικό ωράριο .

 Από την άλλη μεριά παρά το γεγονός ότι ένα  διευρυμένο πασχαλινό  ωράριο συμβάλλει σε ένα  υγιές κλίμα στην αγορά, δε θα μπορούσα  να ξεχάσω τους Εργαζόμενους και  δυστυχώς να ισχυριστώ  ότι συμφωνώ και με την  λειτουργία των καταστημάτων τις   Κυριακές .

Υπενθυμίζω για μια ακόμη φορά  την πάγια θέση μου σχετικά με την  λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές   ότι  θεωρώ   το «άνοιγμα την Κυριακή»,    ενισχύει  τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των μικρότερων.

Άλλωστε υπάρχει και ένα χαριτωμένο  σλόγκαν  που κυκλοφορεί από  τους καταναλωτές  για  την Κυριακή , και λέει : Χρόνο έχουμε , χρήμα δεν έχουμε .

 Όσο για τους εργαζόμενους στα καταστήματα είναι σαφές ότι καταπατώνται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, η προστασία της υγείας και της οικογενειακής ζωής.

Η μεθόδευση της σταδιακής κατάργησης της Κυριακής ως αργίας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί ευθεία παραβίαση πληθώρας δικαιωμάτων με αντίκτυπο στο σύνολο της κοινωνίας.

Στα  παραπάνω που περιγράφω έρχεται να μας  δικαιώσει  και η  σχετική απόφαση του ΣτΕ (100/2017) η οποία έκρινε ως αντισυνταγματική την από 7.7.2014 υπουργική απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων κατά τις Κυριακές .

 Τέλος ,  θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους,  Καλή Ανάσταση  και να  στηρίξουν τα καταστήματα της περιοχής τους, δηλαδή τους συγγενείς , τους φίλους , τους συντοπίτες τους .

Με απλά Eλληνικά : Την Τοπική Οικονομία .

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Φωτης Ν. Αλεξόπουλος

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς

Π. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

Π. ΑΝ. Βουλευτής Νομού Ηλείας

Περισσότερα Νέα