Φωτό: Έδωσαν χρώμα και χαμόγελα 40 Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Έδωσαν χρώμα στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Πύργου και χάρισαν απλόχερα χαμόγελα στα παιδιά που νοσηλεύονταν οι Πρόσκοποι το πρωί της Κυριακής.

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης «Παρεμβατικές Διαδρομές ‘19» σαράντα περίπου Πρόσκοποι μέλη του Προσκοπικού Δικτύου (18-26 ετών) από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν σε αυτήν επισκέφτηκαν την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου.

Εκεί χωρίστηκαν σε ομάδες και ζωγράφησαν τους τοίχους σε δύο σημεία δίνοντας χρώμα και ευχάριστη όψη. Παράλληλα, έστησαν μία βιβλιοθήκη και τη γέμισαν με παιδικά βιβλία και παραμύθια. Μια άλλη ομάδα έφτιαξε 4 παιχνίδια με απλά υλικά, τα οποία χάρισε στα παιδιά που νοσηλεύονταν, ενώ άφησε και άλλα στις νοσηλεύτριες για να τα μοιράσουν και τις επόμενες μέρες σε άλλα παιδιά. Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους απασχόλησαν και έπαιξαν με τα νοσηλευόμενα παιδιά, βοηθώντας τα να περάσουν ευχάριστα κάποιες στιγμές.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κ. Διαμαντόπουλος αφού ευχαρίστησε τους Προσκόπους δήλωσε:

«Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Πρόκειται για μια παρέμβαση των προσκόπων στην παιδιατρική κλινική, και η αίσθηση που έχω είναι ότι οι πρόσκοποι χρωματίζουν στους τοίχους, τα όνειρα μας και τα όνειρα τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, είναι μια παρέμβαση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Από την πλευρά του ο  Αρχηγός της Δράσης κ. Μανώλης Τσαβδάρης ευχαρίστησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου και την Διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής για την ευκαιρία που έδωσαν στους Προσκόπους και ανέφερε:

«Το προσκοπικό δίκτυο είναι το τμήμα των νέων από 18 ως 26 ετών. Κύριο χαρακτηριστικό της ηλικίας είναι η ανάγκη για κοινωνική παρέμβαση. Έτσι στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης μας και καλύπτοντας τους τρεις άξονες του προγράμματός μας «Χαρά – Εξέλιξη – Παρέμβαση» επικοινωνήσαμε με το Νοσοκομείο και ήρθαμε σήμερα εδώ για να προσφέρουμε στην παιδιατρική κλινική και να υλοποιήσουμε τις δραστηριότητες που βλέπετε»

Η Πανελλήνια δράση φιλοξενήθηκε στον Κατασκηνωτικό χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας της Σκαφιδιάς, σκέλη του προγράμματός της έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου και ολοκληρώθηκε χθες με την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου τους Προσκόπους περίμενε ο κ. Κώστας Αντωνόπουλος.

Περισσότερα Νέα