ΦΩΤΟ: Ένα μαγικό μουσικό τριήμερο… από το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης

24 Ιουλίου - 19:26 Τοπικά

Ένα μαγικό μουσικό τριήμερο πρόσφερε στο κοινό τουτο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, από την Παρασκευή 22 Ιουλίου έως την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου, το Φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα, με μία εμβληματική συναυλία από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Λειψίας, υπό τη διεύθυνση του Leonard Halm (Λέοναρντ Χαλμ), καθώς και με χορευτικά από τον Σύλλογο Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η Εστία». Δύο πολιτισμοί ενώθηκαν σε μια ακουστική και χορευτική μέθεξη, που καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου, το Κάστρο Χλεμούτσι υποδέχθηκε το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με την συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από την εξαιρετική ερμηνεύτρια Λουκία Βαλάση και τον μοναδικό Γιώργο Σαρρή των «Ζιγκ Ζαγκ». Το κοινόταξίδεψε στα μονοπάτια της μουσικής του αξέχαστου Λοΐζου σε ένα αξέχαστο Σαββατόβραδο.

Την Κυριακή 24 Ιουλίου, το Κάστρο Χλεμούτσι φιλοξένησε μία από τις πιο δυνατές συναυλίες του καλοκαιριού. Ο «μύστης» του ελληνικού τραγουδιού Βασίλης Λέκκας ένωσε τις δυνάμεις του με την Φιλαρμονική Λεχαινών «Ορφεύς», ταξιδεύοντας τους θεατές σε… «στιγμές μυστικές για λάμψεις μαγικές». Ο Βασίλης Λέκκας μετέφερε «τον Απόλλωνα και τον Διόνυσο» στον κόσμο, με λυρικό και επαναστατικό τρόπο μέσα από την εκρηκτική του ερμηνεία.

Επόμενο ραντεβού του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης με το κοινό του, την Παρασκευή 29 Ιουλίου στα Λεχαινά με συναυλία από την Φιλαρμονική Στουτγκάρδης (Ορχήστρα και χορωδία του Μπέμλινγκεν). Παράλληλα, θα γίνουν τα εγκαίνια της διάνοιξης του δρόμου στην οδό Σπηλιοτοπούλου.

Περισσότερα Νέα