ΦΩΤΟ: Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας στον Πύργο.

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Με την χάρη και την βοήθεια του Τριαδικού Θεού την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, ημέρα που συνέπεσε με την 38η επέτειο της ενθρονίσεως του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Ιερατική Σύναξη για την νέα Κατηχητική και Ιεραποστολική περίοδο 2019-2020 της τοπικής μας Εκκλησίας, στην οποία συμμετείχαν οι Ιερείς όλων των Αρχιερατικών Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Η Γενική αυτή Σύναξη έχει σκοπό τον ουσιαστικό προβληματισμό των Ιερέων πάνω σε επίκαιρα θέματα τα οποία απασχολούν την  Ποιμαντική  μας διακονία, την υπεύθυνη καθοδήγηση των Κληρικών από τον Επίσκοπό μας, που είναι το κέντρο της Εκκλησιαστικής μας ζωής  και στέκεται «εις Τόπον και Τύπον Ιησού Χριστού» με την ανταλλαγή απόψεων, την λήψη κοινών αποφάσεων, τον συντονισμό της Εκκλησιαστικής διακονίας μας και τέλος  την σύσφιξη των αδελφικών μας δεσμών.

Σύμφωνα με το καταρτισθέν πρόγραμμα τελέστηκε στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, Δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου πλαισιουμένων από χορεία Ιερέων. Ακολούθησε η Χειροθεσία δύο νέων Αναγνωστών και η τέλεση Τρισαγίου για τους πρόσφατα εκδημήσαντες εις Κύριον Πανοσιολογιοτάτους Αρχιμανδρίτες π. Ιλαρίωνα Μαργαρώνη και π. Χριστοφόρο Κύτταρη,  καθώς επίσης  τους Αιδ. π. Νικόλαο Στασινόπουλο και π. Χρίστο Πετρούτσο.

Μετά την παράθεση μικρού κεράσματος, προς τους παρισταμένους Αρχιερείς και Ιερείς από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ακολούθησε η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος απευθύνθηκε με γλαφυρότητα και Θεολογική ενάργεια, προς στους Ιερείς για θέματα Θεολογικά, Εκκλησιαστικά και Διοικητικά.

Αναφέρθηκε επίσης σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, με παραινέσεις και προτάσεις για την αποδοτικότερη δράση κάθε Ενορίας κατά τη νέα αυτή Κατηχητική και Ιεραποστολική περίοδο, προς πνευματική ωφέλεια, ανεφοδιασμό και ανακούφιση των ευλαβών Χριστιανών μας, ευχόμενος τα δέοντα στους παριστάμενους Ιερείς.

Τέλος από τον ερχόμενο μήνα Νοέμβριο έως και τον Μαΐο του 2020, θα πραγματοποιούνται πλέον οι Μηνιαίες Ιερατικές Συνάξεις στις Αρχιερατικές Περιφέρειες Αμαλιάδος, Ανδραβίδος-Λεχαινών-Κυλλήνης, Αρχαίας Ολυμπίας, Βάρδας, Γαστούνης-Βαρθολομιού, Λαμπείας-Λασιώνος-Φολόης, Πηνείας, Πύργου και Ωλένης, με εισηγητές Κληρικούς και Λαϊκούς Θεολόγους, σε θέματα Θεολογικής, Λειτουργικής, Ποιμαντικής και Διοικητικής φύσεως, που απασχολούν τις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ η δεύτερη Γενική Ιερατική Σύναξη στον Πύργο θα πραγματοποιηθεί ως είθισται συν Θεώ, κατά τον μήνα Ιούνιο του 2020.

π. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Περισσότερα Νέα