ΦΩΤΟ: Η Νέα Φιγαλεία τίμησε τον Πολιούχο της Αγ. Νικόλαο παρουσία του νέου Δημάρχου Κ. Μητρόπουλου

7 Δεκεμβρίου - 10:50 Τοπικά

Τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο γιόρτασε η ορεινή κωμόπολη της Νέας Φιγαλείας τη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου για άλλη μια φορά και μάλλον τελευταία στον Ι.Ν Υπαπαντής Κυρίου, προσωρινή ενορία της πόλης τα τελευταία χρόνια, καθώς ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός Ι.Ν Αγίου Νικολάου, Προστατευόμενο Μνημείο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Πολιτισμού, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης από το σεισμό των 5.2R του 2016.

Το παρόν στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσε ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας Κώστας Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπαλαδήμας, ο Πρόεδρος της Δ.Κ Νίκος Κουτσόπουλος καθώς και ο νέος Πρόεδρος Παναγιώτης Πάλλας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής καθώς και πλήθος πιστών.

Τη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου εσπέρας πραγματοποιήθηκε ο εσπερινός με αρτοκλασία ενώ ανήμερα της εορτής μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως. Η έντονη βροχή που ξέσπασε για λίγα λεπτά δεν στάθηκε εμπόδιο στην ολοκλήρωση της λιτάνευσης.

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, το 2024 ο Άγιος θα επιστρέψει σπίτι του μετά από 8 χρόνια, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης του επιβλητικού Ι.Ν Αγίου Νικολάου της πόλεως.

Περισσότερα Νέα