ΦΩΤΟ: KaiafasBattle και Δ. Μπάσης κράτησαν τα σκήπτρα – Πλούσιο τριήμερο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Ηλεία από το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

 Ένα πλούσιο και γεμάτο από κάθε άποψη τριήμερο κορυφαίων αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στην Ηλεία, προσέφερε στις 8, 9 και 10 Ιουλίου, το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, άλλοτε ως κύριος διοργανωτής και άλλοτε παρέχοντας την στήριξη του σε συγκεκριμένα δρώμενα.

Πέρα από το θέαμα που προσφέρθηκε, τα οφέλη των συγκεκριμένων εκδηλώσεων ήταν πολλά, αφού συνδυάστηκε ο αθλητισμός και ο πολιτισμός με την τόνωση της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής προβολής της Ηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το τριήμερο Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στην λίμνη Καϊάφα με τεράστια επιτυχία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θαλασσίου σκι, το Κaiafasbattle, με την συμμετοχή Παγκόσμιων Πρωταθλητών και Πρωταθλητριών Ευρώπης, με διεθνείς διακρίσεις και πολλά ρεκόρ.

Οι εκατοντάδες επισκέπτες και φίλοι του θαλασσίου σκι, απόλαυσαν στο σλάλομ ένα υπερθέαμα στην μαγευτική λίμνη Καϊάφα ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στήριξε την κορυφαία αυτή διοργάνωση με την βιντεοσκόπηση και ζωντανή μετάδοσή όλων των αγώνων του τριημέρου, σε 170 χώρες του κόσμου!

Πέρα από την σημασία του ίδιου του αθλητικού γεγονότος που εγκαθιστά την λίμνη Καϊάφα στις πλέον κατάλληλες για ανάλογες διοργανώσεις θαλασσίου σκι, η μετάδοση σε δεκάδες χώρες, αποτέλεσε μια τεράστια τουριστική προβολή του δήμου Ζαχάρως και γενικότερα της Ηλείας.

Παράλληλα η περιοχή όλες αυτές τις μέρες, είχε μεγάλη επισκεψιμότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση της τοπικής οικονομία.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία δικαστηρίων του Πύργου, το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων «Καλοκαίρι Πολιτισμού 2022», διοργάνωσε μια μεγάλη συναυλία με τον αγαπημένο καλλιτέχνη Δημήτρη Μπάση, όπου ο καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής, με το πάθος και την αυθεντικότητα στη φωνή του, συνάντησε τον βιρτουόζο κιθαριστή και συνθέτη Μανώλη Ανδρουλιδάκη σε ένα απαιτητικό ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα, με τίτλο «Γυμνά Τραγούδια».

Ήταν μια υπέροχη μουσική βραδιά, η πλατεία δικαστηρίων κατακλύστηκε από κόσμο, τα καταστήματα εστίασης ήταν ασφυκτικά γεμάτα και οι εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν αγαπημένα τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών και τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Δημήτρη Μπάση.

Ακόμα, συνεχίζοντας τις «Νύχτες καλοκαιριού», όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά σε μικρότερες πόλεις και χωριά με στόχο να έχουν πρόσβαση στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Περιφέρειας, το τμήμα Πολιτισμού της ΠΔΕ το βράδυ του Σαββάτου διοργάνωσε στο Καράτουλα το λαϊκό σχήμα «Λαϊκό Πεντάγραμμο».

Η Ειρήνη Τσεκούρα και ο Νίκος Γκούσκος, ξεσήκωσαν τους θεατές με αγαπημένα τραγούδια που κινούνται σε λαϊκά και παραδοσιακά μουσικά μονοπάτια σε μια πραγματικά πολύ ωραία βραδιά.

Τέλος, το βράδυ της Παρασκευής, έδωσε το «παρών» με την στήριξη της στην πολιτιστική βραδιά που διοργάνωσε η αθλητική ομάδα «ΠΗΓΑΣΟΣ» Πρασίνου, σεβόμενη τα μικρά εθιμικά, τοπικά καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα που δίνουν ζωή στα χωριά μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, φέτος κάνει την διαφορά, είμαστε παντού, διοργανώνοντας και στηρίζοντας τα κορυφαία αθλητικά και πολιτιστικά γεγονός της περιοχής μας, αλλά και εθιμικές εκδηλώσεις σημαντικές για τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό αλλά και την ψυχαγωγία ισότιμα όλοι οι κάτοικοι της Ηλείας αλλά και όλης της Δυτικής Ελλάδας και εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να συνεισφέραμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα ακολουθήσουν βεβαίως και άλλες πολλές τέτοιες εκδηλώσεις που ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει με θέρμη όπως έχει κάνει ως τώρα».

Περισσότερα Νέα