ΦΩΤΟ: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού και της Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης στον Αγ. Νικόλαο Πύργου. Η Δοξολογία και η Κατάθεση Στεφάνων

24 Ιουλίου - 19:05 Τοπικά

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Πύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου η Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Λίγο νωρίτερα είχε τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην Δοξολογία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, οι Βουλευτές Ηλείας   Διον. Καλαματιανός και Μιχ. Κατρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Π. Αντωνακόπουλος, ο υπ. Ευρωβουλευτής Λ. Δημουλιάς, ο υποψήφιος Δημαρχος Πύργου Διον. Μπέλτσος, Εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.

Μετά την Δοξολογία οι παραπάνω κατευθύνθηκαν προς το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση Στεφάνων, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στις 11.30 θα ακολουθήσει η παρέλαση.

Περισσότερα Νέα