ΦΩΤΟ: Μήνυμα Ειρήνης από την Αρχαία Ολυμπία από μαθητές του εξωτερικού και του Δημ. Σχολείου Σκουροχωρίου

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

Μήνυμα Ειρήνης έστειλαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της ομάδας Erasmus + “School is the Flame” (Το Σχολείο είναι η Φλόγα) το οποίο συντονίζει το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου Ηλείας.

Το μήνυμα στάλθηκε τόσο με το πανό που έφτιαξαν οι μαθητές στο σχολείο όσο και με τις κατασκευές που δημιούργησε οι οποίες είχαν τη λέξη της Ειρήνης σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ.Αθανάσιος Κατσίμπελης δήλωσε τα εξής:

Ευχαριστώ θερμά εκπροσωπώντας το Δ. Σχ. Σκουροχωρίου τον εξαιρετικό επιστήμονα, τον άνθρωπο που διακρίνεται για το ζήλο του και την Αγάπη του για την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία και τον οποίο θαυμάζω κ. Κωνσταντίνο Λίβωνα Αντωνόπουλο για την υποδοχή και τη βοήθειά του κατά τη συμμετοχή της ομάδας erasmus +του Σχολείου μας και των ξένων Επισκεπτών μας στο Μουσείο των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων της Ολυμπίας.

Ευχαριστούμε θερμά την Μουσειολόγο μας κ. Ιωάννα Κοτσαύτη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία συντόνισε, τόσο στο Κάστρο Χλεμούτσι τη Δευτέρα, όσο και σήμερα στο Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα εικονικής περιήγησης.

Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια στην Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας κα. Ερωφίλη-Ίρις Κόλια και σε όλο το προσωπικό της καθώς επισκέφτηκαμε και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου στο οποίο οι υπεύθυνοι δίνουν και την ψυχή τους.

Οι μαθητές μας και οι μαθητές των σχολείων των εταίρων μας για το πρόγραμμα Erasmus +, #school_is_the_flame έστειλαν μήνυμα Ειρήνης σε όλες τις γλώσσες τόσο από την Αρχαία Ολυμπία όσο και από το σχολείο μας. Αύριο θα συνυπογράψουμε όλοι μαζί το κείμενο της Εκεχειρίας που τους έχουμε προτείνει.

Περισσότερα Νέα