ΦΩΤΟ: Ο Ντετέκτιβ Κλουζ στο Πύργο: Μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά του Πύργου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

24 Ιουλίου - 16:44 Τοπικά

O Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο, ήρθε χθες το πρωί στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή  στο Πύργο και μετέφερε  όλα τα… τελευταία νέα του Κλουζ, του αγαπημένου ντετέκτιβ των παιδιών. 
  Ο “Ντετέκτιβ Κλουζ” του Γερμανού συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους είναι μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με πρωταγωνιστή ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει μυστήρια και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.  Έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ τιμήθηκε με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.   
   Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ( 1ο Δημοτικό Πύργου, 6ο Δημοτικό Πύργου, 7ο Δημοτικό  Πύργου και Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου) φορώντας κίτρινα καπελάκια του ντετέκτιβ Κλούζ   συνδύασαν την απόδραση τους στο ΠΆΡΚΟ ΞΥΣΤΡΗ με την εκπαίδευση.
 Ανταλλαγή απόψεων με το συγγραφέα, απορίες των μικρών θαυμαστών και ιδέες για τις επερχόμενες ιστορίες του Ντετέκτιβ αποτέλεσαν το βασικό θέμα της εκδήλωσης. Ο συγγραφέας κυριολεκτικά αποθεώθηκε από τους μικρούς φανατικούς αναγνώστες του και έμεινε εντυπωσιασμένος από την ζεστή φιλοξενία των εκπαιδευτικών.
  Από τη πλευρά του Δήμου Πύργου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της  Δ.Ε.Π. ΑΕ ΟΤΑ Ανδρέας Αλεξόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.    
   Στο τέλος  ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία στους μικρούς αναγνώστες και επίδοξους ντετέκτιβ.

Περισσότερα Νέα