ΦΩΤΟ: Πανηγυρικός ο Εορτασμός της Απόδοσης του Πάσχα στον Πύργο

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Απόδοση του Πάσχα στις Εκκλησίες του Πύργου! Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν χθες το βράδυ και σημερα το πρωί στις Εκκλησίες για να παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη ακολουθεία και τη Θεία Λειτουργία.

Στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανού. Οι πιστοί από νωρίς συμπήρωσαν τον επιτρεπόμενο αριθμό των καθισμάτων. Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, η Βουλευτής κ. Αυγερινοπούλου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας. Σήμερα το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.Τις ίδιες ώρες έγιναν οι ακολουθείες και στον ΙΝ Αγ. Τριάδας.

Στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου, Αγίας Κυριακής, Αγίου Σπυρίδωνα, Αγ. Παντελεήμονα, Αγ. Διονυσίου και Αγ. Ελευθερίου πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός και ακολούθησαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Και σε αυτές τις εκκλησίες από νωρίς είχε συμπληρώθηκε ο αριθμός των επιτρεπόμενων καθισμάτων και πολλοί πιστοί παρακολούθησαν από τους αύλειους χώρους την ακολουθεία, παρότι υπήρχε ψύχρα και ελαφρό αεράκι. Στον ΙΝ Αγ. Σπυρίδωνα είχε τοποθετηθεί και προτζέκτορας για να μπορούν όσου βρίσκονταν έξω να έχουν και εικόνα.

Δεν έλειψαν σε κάποιες περιπτώσεις και τα βεγγαλικά και οι κροτίδες, όπως συνιθίζεται το Πάσχα.

Περισσότερα Νέα