ΦΩΤΟ: Πρώτη γενική Ιερατική Σύναξη του νέου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Ωλένης κ.κ. Αθανασίου στον Πύργο.

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στον Πύργο η Α’ Γενική Ιερατική Σύναξη την οποία συγκάλεσε ο νέος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος ο Β΄,  με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την λήψη κοινών αποφάσεων και τον συντονισμό της νέας Εκκλησιαστικής του Διακονίας. Προηγήθηκε η Αρχιερατεία Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ιερουργούντος του ιδίου με την συμμετοχή των Ιεροκηρύκων και πολλών Κληρικών  της Iεράς Μητροπόλεώς μας συμπροσευχομένου δε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Ηλείας κ.κ. Γερμανού.

Μετά το κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, ακολούθησε στην παρακείμενη αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας, η Ιερατική Σύναξη κατά την οποία ο πολιός μας Ιεράρχης πρώην Ηλείας κ.κ. Γερμανός ευχόμενος για μία ακόμη φορά τα δέοντα στον νέο μας Ποιμενάρχη, απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες και συμβουλές με τον εύληπτο, πρακτικό και βιωματικό λόγο του, μέσα από την μακρόχρονη, ευδόκιμη αλλά και Θεάρεστη ποιμαντορία του, συνιστώντας τον σεβασμό και την υπακοή των Κληρικών

στο νέο μας Επίσκοπο, για μία καλλίκαρπη, ακύμαντη και άλυπη Ποιμαντορία.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθανάσιος, ευχαριστώντας τον προκάτοχό του κ.κ. Γερμανό, αφού καλωσόρισε του Ιερείς έκανε μία εμπεριστατωμένη εισήγηση σε θέματα υπηρεσιακής φύσεως, τονίζοντας κυρίως την σχέση των Κληρικών με τον Ποιμενάρχη τους, όσον αφορά την επικοινωνία, την ενημέρωση, την πνευματική ενίσχυση και την αγαστή συνεργασία μαζί του, προτρέποντας δε να εργαστούν με περισσότερο ζήλο και ιδιαίτερη αφοσίωση κατά την περίοδο των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Ακολούθησε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος από τους συμμετέχοντες Κληρικούς. Στο τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει προς όλους τις θερμές του ευχαριστίες, για τις εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης, κατά την ημέρα της εκλογής του στην Αθήνα και  για την πάνδημη υποδοχή κατά την ενθρόνισή του στον Πύργο. Όλοι χαρήκαν στην πρώτη  τους επικοινωνία με τον νέο Αρχιερέα και τον διαβεβαίωσαν ότι θα σταθούν αρωγοί και συνοδοιπόροι στο νέο ευθυνοφόρο και δύσκολο Ποιμαντικό του έργο, για μία μακρόχρονη Θεοφιλή και ευδόκιμη Αρχιερατεία, προς δόξα του  Αρχιποίμενος Χριστού και επ΄ αγαθώ της τοπικής μας Εκκλησίας, ανοίγοντας πλέον μία νέα σελίδα για την Ιερά μας Μητρόπολη.

Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

Περισσότερα Νέα