Γ. Παπανικολόπουλος: Προτεραιότητα η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην πόλη και τα δημίσια κτίρια. Τι είπε για το seatrak και ημερίδα που προγραμματίζεται

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες ο άμισθος σύμβουλος του Δήμαρχου Πύργου για θέματα ΑΜΕΑ Γιώργος Παπανικολόπουλος.

Ο κ. Παπανικολόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Πύργου για την ευαισθησία του στο ζήτημα χαρακτήρισε πρωτοποριακή τη δημιουργία αυτού του γραφείου που θα εργαστεί για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία με τη δημιουργία ραμπών και πάρκινγκ και την πρόσβαση στα δημόσια κτίρια.

«Ήδη, όπως ανέφερε, αρκετά άτομα έχουν επισκεφτεί το γραφείο στο δημαρχείο για να τους συμβουλευτούν για τέτοια θέματα. Θα πρέπει και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα γιατί μόνο όταν είσαι μέσα στο πρόβλημα μπορείς να καταλάβεις περισσότερο πώς πρέπει να είναι οι ράμπες και τα πάρκινγκ αλλά και γενικότερα τα προβλήματα και τις λύσεις τους.

Για να μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να μπορούν να βγουν, να έχουν πρόσβαση. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει βελτιώσεις σε αυτό το ζήτημα και έτσι κάθε μέρα βλέπει κανείς στην πλατεία 5-6 άτομα με αμαξίδια, ενώ παλαιότερα δεν έβγαιναν»

Για το γραφείο στο Δημαρχείο του Πύργου ανέφερε ότι θα λειτουργεί Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Επίσης ο κ Παπανικολόπουλος ανέφερε ότι προγραμματίζεται στις 30 Νοεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα στο φουαγιέ της Νομαρχίας ημερίδα με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιατρών από την Πάτρα και από τον Πύργο, οι οποίοι θα μιλήσουν για θέματα αναπηρίας χρήσιμα και για τα άτομα με Αναπηρία αλλά και για το ευρύ κοινό.

Τέλος ο κ. Παπανικολόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του seatrak  στις πλάκες του Κατακόλου το οποίο εξυπηρέτησε το φετινό καλοκαίρι δεκάδες άτομα, αλλά τοποθετήθηκε δωρεάν μόνο για μία χρονιά από την κατασκευάστρια εταιρία. Θα μεριμνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να αγοραστεί και να τοποθετηθεί μόνιμα, γιατί η προσβασιμότητα δεν πρέπει να περιορίζεται  μόνο για τα κτίρια και την πλατεία αλλά και για τις παραλίες.

Περισσότερα Νέα