Γαρύφαλλος προς Αντωνακόπουλο: Σταματήστε να στοχοποιείτε τους υπαλλήλους αυθαίρετα και καταχρηστικά

24 Ιουλίου - 19:21 Τοπικά

Τα μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων του πρόσφατου διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού, για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Πύργου (ΣΟΧ 1/2022), μας ενημέρωσαν, ότι σε δημοσίευση στο facebook του επίσημου προφίλ του Δήμου Πύργου της 29-09-2022, καθώς και στον τοπικό τύπο την 30-9-2022 ανέγνωσαν ότι:

«Αποκαταστάθηκε η αποκομιδή απορριμμάτων και η ανακύκλωση του Δήμου…….. Η όποια δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στον συγκεκριμένο τομέα, οφείλεται στην καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ».

Με έκπληξη και οργή, για την παραπάνω διαπίστωση, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι εξέφρασαν την εύλογη απορία, ποιος προέβην στο ανωτέρω αυθαίρετο, αναληθές και ανακριβές συμπέρασμα ;;;;

Ποιος διαπίστωσε την καθυστέρηση ;;;;;

Αυτός που εξέφρασε το συμπέρασμα περί καθυστέρησης  έχει επίγνωση των κάτωθι ;

Ποια είναι τα μέλη της ανωτέρω Επιτροπής;

Πότε έληξε η προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων;

Ποιος ήταν ο αριθμός των αιτήσεων που είχε να επεξεργαστεί η Επιτροπή;

Ποιο χρονικό περιθώριο θέτει ο νομοθέτης και η ίδια η προκήρυξη για την κατάταξη των υποψηφίων, την ανάρτηση των πινάκων και την πρόσληψη των επιτυχόντων;

Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την έκδοση των διοικητικών αποφάσεων και την εκπλήρωση των λοιπών διαδικασιών, τη σύνταξη είκοσι (20) συμβάσεων εργασίας, την αναγγελία πρόσληψης τόσων υπαλλήλων;

Πόσοι υπάλληλοι εργάστηκαν για τις παραπάνω ενέργειες;

Ποιος φορέας του Δήμου ήταν ενήμερος για κάθε εξέλιξη της παραπάνω διαδικασίας;

Εφόσον στο επίσημο προφίλ του Δήμου στο facebook, κατηγορούνται οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου που ήσαν μέλη της Επιτροπής και για άλλη μια φορά γίνονται εξιλαστήρια θύματα της δημοτικής αρχής, εφόσον το επίσημο προφίλ του Δήμου χρησιμοποιείται καταχρηστικά για να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων αγνοούν τις πραγματικές διαδικασίες που τηρούνται, οφείλουμε μέσω του επίσημου συνδικαλιστικού οργάνου μας, του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως να δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στους δημότες του Δήμου Πύργου.

–          Τα μέλη της Επιτροπής είναι ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και οι Διευθυντές Διοικητικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας του Δήμου.

–          Η προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων έληξε την Δευτέρα 26-9-2022.

–          Η Επιτροπή όφειλε να ελέγξει μόνο για την κατηγορία ΥΕ εργατών καθαριότητας περί τις διακόσιες (200) αιτήσεις, εφόσον πολλοί συμμετέχοντες είχαν αποστείλει δύο και τρεις φορές αιτήσεις (συμπληρωματικές, τροποποιητικές, κλπ).

–          Η προθεσμία επεξεργασίας, κατάταξης και ανάρτησης των πινάκων είναι τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

–          Για τις παραπάνω διαδικασίες εργάστηκαν: τρεις(3) υπάλληλοι στην Επιτροπή για την αξιολόγησης των αιτήσεων και την έκδοση των πινάκων, εκ των οποίων οι δύο (2) ανέλαβαν στη συνέχεια να διεξάγουν όλες τις διοικητικές διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση των προσλήψεων.

–          Μόλις σε μιάμισι (1,5) ημέρα είχαν ολοκληρωθεί τα πάντα (!!!!!) εφόσον την Τετάρτη 28-09-2022 αναρτήθηκαν οι πίνακες, προσλήφθηκαν οι υπάλληλοι και ξεκίνησαν αυθημερόν να εργάζονται!!!! Μάλιστα, αυτή είναι η καθυστέρηση……1,5 ημέρα.

Το προσωπικό που συμμετείχε στη διαδικασία κατέβαλε ανυπέρβλητη προσπάθεια να ανταποκριθεί, συμπίεσε χρόνους, ανθρώπινες αντοχές, άφησε άλλη δουλειά εξίσου σημαντική δίνοντας προτεραιότητα στη συγκεκριμένη εργασιακή υποχρέωση, επέδειξε για άλλη μία φορά προσήλωση στο εργασιακό καθήκον και αντί για ευχαριστώ έγινε αποδέκτης αβάσιμων και ποταπών κατηγοριών.

Εάν οι  υπάλληλοι καθυστέρησαν, ποιος είναι ο ρόλος του Αντιδημάρχου που συμμετέχει στην εν λόγω Επιτροπή; Παρουσιάζεται κι αυτός άφρων όπως οι υπάλληλοι, που δεν σεβάστηκαν το πρόβλημα της πόλης με τα σκουπίδια βουνό για άλλη μια φορά;;;

Ή μήπως αυτός που προέβην στη δημοσίευση λησμόνησε τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου στην  Επιτροπή;

Προσκαλούμε τη δημοτική αρχή να επιδείξει για άλλη μια φορά, την ύστατη ελπίζουμε, σύνεση και λογική! Δεν είναι οι υπάλληλοι το πρόβλημά τους. Δεν είναι οι υπάλληλοι η αιτία όλων αυτών των προβλημάτων, για τα οποία κάθε τρεις και λίγο στοχοποιούνται αυθαίρετα και καταχρηστικά.

Κι επίσης οι υπάλληλοι του Δήμου Πύργου δεν αναμένουν το ευχαριστώ για το γεγονός ότι κάνουν τη δουλειά τους. Δόξα τω Θεώ είναι συνετοί, αφοσιωμένοι και επαρκείς σε γνώση και θετική πρόθεση. Ανεπαρκείς είναι μόνο αριθμητικά, εφόσον οι υπηρεσίες παρουσιάζουν σταθερά φθίνουσα πορεία στην στελέχωσή τους τα τελευταία 15 χρόνια.

Και μόνο γι’ αυτό οφείλετε κύριοι της δημοτικής αρχής μία συγνώμη και μία αναγνώριση για τον καθημερινό μόχθο τους.

Για το Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                                          ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Περισσότερα Νέα