Γαβρίλης Λιατσής: "Τη Δευτέρα ξαναλειτουργούν τα σχολεία"

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Παρόντες ήταν ο προϊστάμενος Β/βάθμιας εκπαίδευσης, Βασίλης Δημητρέλλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Σεϊντής, και ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Πύργου, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος.

Το βασικό θέμα της συνέντευξης του Δημάρχου ήταν οι εξελίξεις με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος σιγά – σιγά η πόλη θα επανέλθει στην αρχική της λειτουργία και από Δευτέρα τα σχολεία θα μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν. Ο κος Λιατσής διαβεβαίωσε τον κο Δημητρέλλο ότι οι περιοχές γύρω από τα σχολεία θα αδειάσουν από σκουπίδια και θα γίνει απολύμανση ενώ ταυτόχρονα οι κάδοι θα πλένονται αφού ύστερα από 8 χρόνια επαναλειτουργεί το μηχάνημα που τους πλένει. Ήδη ο Δήμος θα εκδόσει απόφαση με την οποία θα αναστέλλεται η απόφαση για τη μη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών.

Ο κος Λιατσής έκανε έκκληση στους Δημότες να ξεκινήσουν την ανακύκλωση. Η μόνη λύση για το πρόβλημα είναι η ανακύκλωση είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ. ΜΠΕΛΤΣΟΥ


Καλούνται οι πολίτες του δήμου Πύργου που διαμένουν σε περιοχές στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί αποκομιδή των απορριμμάτων να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου, μειώνοντας έτσι τον όγκο των απορριμμάτων και να εναποθέτουν τις σακούλες των κοινών σκουπιδιών (όχι ανακυκλώσιμα) στους μεταλλικούς κάδους δύο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη-Κυριακή).

Επίσης για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών καθώς και για ογκώδη αντικείμενα να επικοινωνούν με το τμήμα ανακύκλωσης του δήμου στα τηλέφωνα (26213 62415-26213 62432) ώστε η υπηρεσία να κανονίζει τις παραλαβές.
Τέλος παρακαλούμε θερμά την μη εναπόθεση κλαδιών δέντρων στους κάδους απορριμμάτων.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΠΕΛΤΣΟΣ


Περισσότερα Νέα