Γεωργιόπουλος σε Κουντουρά: "Βιαστείτε γιατί θα παγώσουν τα έργα στο Κατάκολο"

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Στο περιθώριο του Διεθνούς Forum «Κρουαζιέρα και Τοπική Οικονομία», ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον Νομό μας.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν :

  • ·        Ζητήθηκε η συνδρομή της Υπουργού προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα, προκειμένου να γίνει άμεσα η εκταμίευση ποσού 1.188.000€ για την αποπληρωμή εγκεκριμένου λογαριασμού των λιμενικών έργων που εκτελούνται στο Κατάκολο, καθότι έχει παρέλθει η προθεσμία των 2 μηνών από την υποβολή του λογαριασμού και ο εργολάβος θα μπορούσε να διακόψει τις εργασίες.

Το Κατάκολο αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο της χώρας και η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της.

  • ·        Επιπλέον συζητήθηκαν και θέματα γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος της Ηλείας και ιδιαίτερα της αξιοποίησης του brand name της Αρχαίας Ολυμπίας. Ενόψει δε της Ολυμπιακής χρονιάς του 2016 και της Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, γεγονός που βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, συμφωνήθηκε η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για την καλύτερη προετοιμασία εκδηλώσεων που θα αναβαθμίσουν την τελετή Αφής.

Περισσότερα Νέα