Για να γίνει η πλατειά Δεξαμενής μια Όαση ξανά!

24 Ιουλίου - 17:37 Τοπικά

Η δεξαμενή ήταν ένας υπέροχος χώρος με περίβολό που φιλοξενούσε πολλά είδη δέντρων και φυτών και μια παιδική χαρά όπου μπορούσαν να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια. Η πλατεία της δεξαμενής ήταν μια πραγματική όαση, πριν μπει στο μάτι των εργολάβων και «ανακαινιστεί»! Με την ανακατασκευή το μόνο που κατάφεραν ήταν να καταστρέψουν μια όμορφη γειτονιά, δημιουργώντας μια πλατεία αφιλόξενη, ένα τσιμεντένιο έκτρωμα, περιστοιχισμένο από άχρηστες κολόνες ( προς όφελος τίνος;).

Εμείς σαν δημοτική παράταξη προτείνουμε αναδόμηση του χώρου έτσι που να θυμίζει την παλιά Δεξαμενή. Με χώρο πρασίνου , ασφαλή παιδική χαρά , με παιχνίδια παιδαγωγικού και μαθησιακού χαρακτήρα . Η Δεξαμενή θα αναπνεύσει , θα φύγουν οι πλάκες που το καλοκαίρι ανεβάζουν την μέση θερμοκρασία της περιοχής και θα ξαναγίνει μια πλατεία φιλόξενη! Θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε το πολιτιστικό κέντρο της Δεξαμενής ώστε να εξυπηρετεί τις ομάδες δημιουργίας και πολιτισμού που εμπλέκονται σε αυτό .

Επιπλέον,μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας, όπου κυρίως κάθε δεύτερη Τετάρτη, μετά την λαϊκή, η περιοχή μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο! Ο κύριος όγκων των απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα υλικά! Εμείς με το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων που θα εφαρμόσουμε, θα συλλέγουμε και θα ανακυκλώνουμε όλα αυτά τα υλικά με άμεσα οφέλη για τον πολίτη!

Η δεξαμενή μπορεί να ξαναγίνει μια όμορφη γειτονιά. Είναι στο χέρι μας.

Όλοι μαζί, μπορούμε.

Περισσότερα Νέα