Γιάννης Αργυρόπουλος: Είμαστε εδώ για το Νέο Μεγάλο Δήμο Πύργου. Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 30 υποψήφιοι

24 Ιουλίου - 18:05 Τοπικά

Τον συνδυασμό του παρουσίασε σήμερα λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος πλαισιομένος απο τους πρώτους 30 υποψήφιους. Η παρουσίαση έγινε στα γραφεία της παράταξης στην οδό Μανωλοπούλου ενώ παρόντες ήταν εκτός των υποψηφίων συμβούλων και αρκετός κόσμος. Αναλυτικά η τοποθέτηση του κου Αργυρόπουλου:

“Κυρίες και κύριοι,

Είμαστε σήμερα εδώ, ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες του Δήμου Πύργου, γιατί έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, στα προτάγματα του τόπου μας, στις προσδοκίες των συμπολιτών μας.

Είμαστε σήμερα εδώ, όχι για να δηλώσουμε απλά «παρόν» στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και να διακηρύξουμε τις αρχές και θέσεις της νεοσύστατης δημοτικής μας κίνησης, αλλά για να εκφράσουμε τους προβληματισμούς και της ανησυχίες της τοπικής μας κοινωνίας και κυρίως της νέας γενιάς. Μια νέας γενιάς που ασφυκτιά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, αλλά και από την αδράνεια που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια αυτό τον τόπο.
Τι πρέπει επομένως να κάνουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε ενεργά με τα δημοτικά πράγματα για να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κατάσταση που κάνει τη ζωή μας δυσβάσταχτη;
Πρέπει, άραγε, να δεχόμαστε μοιρολατρικά τις όποιες συνέπειες απορρέουν από το «εκρηκτικό μίγμα» της πρωτοφανούς λιτότητας στην Ελλάδα και της τοπικής απραξίας που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή;
‘Η πρέπει να βγούμε μπροστά, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να αλλάξουμε την προδιαγεγραμμένη πορεία αυτού του τόπου και να ξαναδώσουμε ελπίδα και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας;
Εμείς, πιστεύουμε το δεύτερο. Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο.
Και μπορούμε να βρούμε τη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στο ξέφωτο. Αρκεί να διαθέτουμε την πυξίδα που θα δείχνει καθαρά τον προορισμό μας. Και ακολούθως να τρέξουμε γρήγορα, δυνατά, συντονισμένα. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Είμαστε βέβαιοι ότι, αν εργαστούμε σκληρά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Μπορούμε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση, αλλά να θέσουμε τις βάσεις για το ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ.

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα εδώ, σε αυτή την αίθουσα, «γεννιέται» ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο στα χρονικά του Δήμου μας.
Επιχειρήθηκε και άλλες φορές αλλά ποτέ άλλοτε δεν πήρε «σάρκα και οστά» αυτό που συμβαίνει τώρα.
Μια ομάδα νέων ανθρώπων στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφορετικών ιδεολογικών αναφορών, διαφορετικών πολιτικών απόψεων, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπορεύονται σ’ έναν κοινό αγώνα. Με μοναδικό στόχο τη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του τόπου.
Μια συμμαχία ενεργών πολιτών η οποία αντλεί τις δυνάμεις της από την ενότητα, τη γνώση, την αποφασιστικότητα, το ήθος, τη θέληση, το διεκδικητικό πνεύμα και την ανιδιοτέλεια των μελών της και εκφράζει τη φωνή και την αγωνία του κάθε Δημότη, σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα και αν αυτός κατοικεί, όπου και αν ανήκει πολιτικά ή κοινωνικά.

Μια κίνηση πολιτών που απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των επαγγελματικών τάξεων, των επιστημονικών φορέων, των μαζικών κινημάτων, των συλλογικών οργανώσεων. Ο κοινός τόπος όλων μας είναι, ό,τι σκεφτόμαστε φωναχτά και συζητάμε ανοιχτά όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, επιδιώκοντας να προτείνουμε δίκαιες και να υλοποιούμε εφικτές λύσεις που μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη.

Σήμερα εξαγγέλλουμε την ίδρυση του δημοτικού μας συνδυασμού, ο οποίος θα λάβει μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Πύργου.
¨Ενας συνδυασμός ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός, ακηδεμόνευτος. Με νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες, με ανοιχτά μυαλά. Έτοιμοι για ρήξεις με κάθε είδους κατεστημένα.

Το όνομα του συνδυασμού είναι: «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ».

Ο τίτλος αυτός επιλέχτηκε αφ’ ενός επειδή παραπέμπει στη δίψα όλων μας να δημιουργήσουμε για τον τόπο μας, και αφ’ ετέρου γιατί πιστεύουμε στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα οποία μένουν αναξιοποίητα επί δεκαετίες. Αυτό το «χαμένο όραμα» επιχειρούμε να ξαναδώσουμε στο δήμο μας. Και θα το ξαναδώσουμε. Γιατί το πιστεύουμε, γιατί το μπορούμε, γιατί το αξίζουμε.

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μας να απαριθμήσω επιγραμματικά τις θέσεις και τις γενικές αρχές τις οποίες θα τηρεί απαρέγκλιτα ο συνδυασμός μας «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Α΄ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
1. Θα κρατήσουμε υψηλό το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης με τις άλλες παρατάξεις.
2. Θα έχουμε σεβασμό στη γνώμη του άλλου.
3. Θα βασιστούμε στον διάλογο και τη δημιουργική επικοινωνία, με τους θεσμικούς φορείς και τους δημότες.

Β΄ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
1. Θέλουμε και επιζητούμε σταθερά τον διάλογο και τη συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
2. Κάθε κίνηση και παρέμβασή μας, στη διαχείριση όλων των θεμάτων, θα προσδιορίζεται με το στοιχείο της απόλυτης διαφάνειας.
3. Οι πρωτοβουλίες μας και οι ενέργειές μας, για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου, θα έχουν χαρακτήρα ακηδεμόνευτο, πρωτοποριακό, δυναμικό και διεκδικητικό.

Γ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
1. Η ενδυνάμωση και η αυτοτέλεια του Δήμου μας.
2. Ο εκσυγχρονισμός του Δήμου μας, που θα βασίζεται στις σύγχρονες διοικητικές, οικονομικές, τεχνοκρατικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αντιλήψεις.
3. Η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας ανάπτυξης που παρέχει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
4. Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και η υλοποίηση δράσεων σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.
5. Η υιοθέτηση και υλοποίηση κάθε σοβαρής και μελετημένης πρότασης που θα αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας μας.
6. Η δρομολόγηση πρωτοβουλιών και δράσεων που θα εμπεδώνουν την οικολογική συνείδηση, θα μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και θα διασφαλίζουν την αειφορία της περιοχής μας.
7. Η θεσμοθέτηση συνεργασιών μεταξύ της Δημοτικής Αρχής, Τοπικών και Περιφερειακών Φορέων, επιστημονικών συλλόγων και δημοτών που γεννούν ιδέες και έχουν αξιόλογες προτάσεις για τα κοινά και τις τοπικές εξελίξεις.
8. Η δημιουργία προϋποθέσεων ύπαρξης νέων δημοτικών δραστηριοτήτων, εκτέλεσης σημαντικών έργων υποδομής και προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας στους Δημότες μας.
9. Ο επανασχεδιασμός του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας, το οποίο πρέπει να διευρυνθεί και να ενισχυθεί, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό αλλά και να αυξήσει την χαμένη του επιρροή ανάμεσα στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης.
10. Η αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους φυσικούς πόρους και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έτσι ώστε τα ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα μας να έχουν πρόσβαση όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην διεθνή αγορά.

Με βάση τις παραπάνω δεσμεύσεις ξεκινάμε τη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα είναι απολύτως εφικτό και πλήρως τεκμηριωμένο και θα αποτελέσει την πυξίδα για να κάνουμε πράξη το οραμά μας για τον τόπο μας. Ένα πρόγραμμα που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες. Σε τρεις «λέξεις – κλειδιά» που συμπυκνώνουν ολόκληρη τη φιλοσοφία αυτής της Κίνησης:
ΑΛΗΘΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ
ΑΛΗΘΕΙΑ, γιατί η εποχή των ανέξοδων υποσχέσεων του λαικισμού και των «Μαυρογιαλούρων» έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε όλες τις αποφάσεις και τις ενέργειες μας, γιατί έτσι θα χτίσουμε μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, γιατί τίποτα δεν σου χαρίζεται στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Όλα κατακτιούνται με σωστό σχεδιασμό, με μεθοδικές κινήσεις αλλά κυρίως με αγώνα και αποφασιστικότητα.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

Δεν είμαι αυτός που πιστεύει ότι μόνος μου μπορώ να τα κάνω όλα. Ούτε ταχυδακτυλουργός είμαι, ούτε κρατώ κάποιο μαγικό ραβδί.
Είμαι αυτός που πιστεύει ότι μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Εμείς που είμαστε σήμερα εδώ
Αλλά και πολλοί άλλοι που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μας.
Που θέλουν ένα δήμο στον οποίο δεν θα κυριαρχούν η απραξία και η μιζέρια
Που πιστεύουν ότι αυτός ο τόπος αξίζει να πάρει, όσα δικαιούται λόγω της θέσης και της ιστορίας του.
Η δημοτική μας κίνηση είναι ανοιχτή σε όλους εκείνους που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στην ενεργό συμμετοχή. Τους θέλουμε μαζί μας.
Με λόγο και με ρόλο.

Καλούμε λοιπόν όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, με απόλυτη διαφάνεια, με προσήλωση στον στόχο, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς με απόφαση για σκληρή δουλειά. Η πρόκληση για εμάς δεν είναι απλά και μόνο η επιτυχία στις εκλογές του Μαΐου. Πραγματική πρόκληση για εμάς είναι να καταφέρουμε να δώσουμε στον Πύργο μας τη θέση που του αξίζει.

Είμαι βέβαιος ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα κερδίσουμε το στοίχημα

Σας ευχαριστώ πολύ”.

Τα πρώτα ονόματα

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΧΤΥΠΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝ/ΚΩΝ)
ΒΑΓΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ – ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝ ΠΥΡΓΟΥ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
ΚΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ
ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ -Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠ. ΠΑΛΗΣ
ΚΟΝΔΥΛΗ-ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΕΚ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
ΚΟΡΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ(ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΚΩΝ)
ΜΠΕΛΟΚΑΣ ΣΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ -ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
ΠΑΝΕΤΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΣ – Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΓΕΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
ΦΑΜΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΝΑΠΤ/ΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ –
ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ(ΤΑΚΗΣ) ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ -ΜΕΛΟΣ Δ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ

Δ.Ε. ΩΛΕΝΗΣ


ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

Δ.Ε. ΙΑΡΔΑΝΟΥ


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Δ.Ε. ΒΩΛΑΚΟΣ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΓΟΥ


ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΚΟΥΓΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ECO ΗΛΕΙΑΣ
ΜΠΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Περισσότερα Νέα