Γιάννης Αργυρόπουλος: Ο γκεμπελίσκος που έχει τσακωθεί με την αλήθεια!

24 Ιουλίου - 19:22 Τοπικά

Ο γνωστός γκεμπελίσκος του Δήμου μας, εμπνεόμενος προφανώς από την παρουσία του στη γιορτή του μίσους και του Εθνικού Διχασμού στο Μελιγαλά, «ξαναχτύπησε» με ένα νέο “πολυστόχαστο πόνημα”. Όπως πάντα, με ψεύδη, συκοφαντίες και πλήρη άγνοια της πραγματικής διάστασης των γεγονότων.

Η παραπληροφόρηση εκ μέρους του όσον αφορά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών για τα τέλη ύψους 700.000 ευρώ που οφείλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προς το Δήμο Πύργου από τη χρήση του δεματοποιητή απορριμμάτων, είναι προϊόν της εμπάθειας αλλά και της ασχετοσύνης του.

Επί της ουσίας λοιπόν:

1) Η είσπραξη των τελών δεν μπορεί να γίνει από κανέναν αντιδήμαρχο. Είναι αντικείμενο και έργο των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Τεχνική, Καθαριότητας, Οικονομική).

2) Για να εισπραχθούν τα αναλογούντα τέλη πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες οι νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες από τα συλλογικά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο – Οικονομική Επιτροπή).

3) Εν προκειμένω, επί των ημερών μου η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου εξέδωσε, μετά από βεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας, τιμολόγιο το οποίο επιδόθηκε στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την αποπληρωμή των τελών που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες απορριμμάτων που είχαν βεβαιωθεί.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με τη σειρά του εξέδωσε το σχετικό ένταλμα πληρωμής, το οποίο όμως ακυρώθηκε με πράξη του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου διότι δεν είχε εγκριθεί η παράταση της Προγραμματικής Σύμβασης των δυο Δήμων από τα Δημοτικά Συμβούλια τους. Αυτό ήταν προφανώς ευθύνη άλλων και όχι δική μου. Ο γνωστός γκεμπελίσκος, αν είχε ρωτήσει τον δικηγόρο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που τυγχάνει να είναι και Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου (άραγε ο συγκεκριμένος νομικός ποιού Δήμου τα συμφέροντα υπηρετεί; ), θα είχε ενημερωθεί για το θέμα.

Βεβαίως το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι η αλήθεια…

4) Όσον αφορά τα «γέλια» και τα ειρωνικά σχόλια του για την προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων από την παρούσα Δημοτική Αρχή, η μόνη αλήθεια είναι ότι την τριετία 2011 – 2013 που ήμουν αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Πύργου από 10 και πλέον εκατομμύρια ευρώ περιορίστηκαν μόλις στα 1,8 εκ. ευρώ. Ας ανατρέξει στους ισολογισμούς εκείνων των ετών για το διαπιστώσει αν δεν το γνωρίζει.

Αλλά είπαμε, το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι η αλήθεια…

Ας μην συνεχίζει λοιπόν τις βαρύγδουπες φανφάρες περί «επεμβάσεων της δικαιοσύνης» και «ποινικών ευθυνών» κ.τ.λ., γιατί σε όσες καταγγελίες έχει κάνει μέχρι τώρα για το πρόσωπο μου, διαψεύστηκε πλήρως, αφού κάθε φορά αποκαλύπτονται τα ψεύδη του, οι συκοφαντίες του και η πλήρης άγνοια του.

Και κάτι ακόμα: Το δρόμο προς το Εισαγγελικό Γραφείο τον γνωρίζουμε κι εμείς. Η υπομονή απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους κάποτε εξαντλείται…

Γιάννης Αργυρόπουλος

Αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών   

Περισσότερα Νέα