Γιάννης Λυμπέρης: Ντροπή στη Δημοτική αρχή!

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Η μικροπολιτική αθλιότητα και η παρανομία διαπλέκονται στην απίστευτη απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας.

Χωρίς απόφαση Δ.Συμβουλίου του αρμόδιου Ν.Π., χωρίς ενημέρωση του κοινού, επικαλούμενη ανυπόστατους λόγους έβαλε λουκέτο στην αθλητική εγκατάσταση που συγκεντρώνει αθλητές και κοινό από όλο το νομό. Στο έργο για το οποίο όλη η πόλη και οι δημότες μας νιώθουν περήφανοι.

  • Ντροπή γιατί λένε ψέματα. Δε γνωρίζουν ότι με το ΦΕΚ Β΄216 /11-02-2015 η Κ.Υ.Α. παρατείνει τη λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας έως 30 /06/2015 χωρίς την προβλεπόμενη άδεια;

  • Ντροπή γιατί κάνουν μικροπολιτική (νομίζοντας πως έτσι τιμωρούν τους παραταξιακούς τους αντιπάλους) στην πλάτη εκατοντάδων παιδιών, αθλητών και των οικογενειών τους. Στην πλάτη ατόμων με ειδικές ανάγκες, που έχουν ανάγκη και χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο για θεραπευτικούς λόγους.

  • Ντροπή δυο φορές γιατί αν δεν γνωρίζουν το νόμο, αποδεικνύουν έμπρακτα την αδιαφορία τους για τον αθλητισμό και την κολύμβηση. Την κολύμβηση που σώζει ζωές και προάγει την υγεία.

  • Ντροπή γιατί επικαλέστηκαν και δήθεν λόγους οικονομικούς! Για το κολυμβητήριο που σχεδιάστηκε και λειτουργεί πρωτοποριακά με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που χρηματοδοτήθηκε γι’ αυτό το σκοπό, που παρουσιάστηκε επίσημα επανειλημμένα ως υπόδειγμα κατασκευής και λειτουργίας! Για το κολυμβητήριο που δεκάδες δήμοι –ακόμα και στο πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ- ζητούν να αντιγράψουν! Μα αν το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας που λειτουργεί με 65% λιγότερη ενέργεια (και πρακτικά τον Ιούνιο με μηδενική κατανάλωση) πρέπει να κλείσει, μάλλον πρέπει να καταργηθεί η κολύμβηση από όλη τη χώρα!

Αν οι κύριοι της δημοτικής αρχής θέλουν εξοικονόμηση, ας κάνουν περικοπές στις σπάταλες διαφημίσεις και την αυτοπροβολή τους.

– Ντροπή για την έλλειψη δημοκρατίας και το θράσος τους. Να διαχειριστούν την περιουσία των δημοτών σα να ήταν μαγαζί τους. Να απαξιώσουν το έργο που τιμά και διαφημίζει την πόλη μας δείχνοντας την εμπάθεια και την ανεπάρκειά τους. Να εφαρμόσουν τη δημοκρατία με ψέματα και με την πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

-Ντροπή στους άθλιους υποκριτές που προεκλογικά φωνασκούσαν για να υπερασπιστούν δήθεν … «τον άνθρωπο» και … – τους «δημοκρατικούς θεσμούς» και περιφρονούν και τα δύο συστηματικά και εμπράκτως.

Αν οι κύριοι και οι κυρίες της δημοτικής αρχής δεν είναι ικανοί να διεκδικήσουν και να πραγματοποιήσουν αναπτυξιακό έργο, τουλάχιστον ας σεβαστούν τα έργα που παρέλαβαν, τα έργα για τα οποία οι ίδιοι δεν έχουν κοπιάσει και πασχίσει. Ας τα διαχειριστούν και ας τα αξιοποιήσουν προς όφελος των δημοτών και του δήμου, στους οποίους ανήκουν και για τους οποίους έγιναν.

Περισσότερα Νέα