Γιώργος Κοντογιάννης: Δημοπρατείται στις 20 Ιανουαρίου το Γυμνάσιο-Λύκειο Καράτουλα – Πρόταση απασχόλησης για αρχαιολόγους

24 Ιουλίου - 17:25 Τοπικά

Στις 20 Ιανουαρίου 2015 θα γίνει η δημοπράτηση του νέου κτιρίου του Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα, μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων-ΟΣΚ).

Από τον Οκτώβριο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Καράτουλα κ. Γιώργος Τσατσαμπάς είχε ενημερώσει τον Βουλευτή Ηλείας και πρώην Υφυπουργό Απασχόλησης Γιώργο Κοντογιάννη για την εκκρεμότητα που υπήρχε όσον αφορά το κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου της περιοχής, το οποίο είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2008.

Με συνεχή διαβήματα προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του πρώην ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια και τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητούσε να προχωρήσουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει το έργο της ανέγερσης του νέου κτιρίου, με αποτέλεσμα να σταλεί κλιμάκιο για επί τόπου έλεγχο και να εξεταστεί εκ νέου η μελέτη.

Τελικά, όπως ενημέρωσε ο κ. Δρούλιας τον Γιώργο Κοντογιάννη, στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο ελήφθη η απόφαση να δημοπρατηθεί η ανέγερση του νέου κτιρίου του Γυμνασίου-Λυκείο Καράτουλα στις 20 Ιανουαρίου.

Πρόταση για δημιουργία κοινοτικών προγραμμάτων
απασχόλησης για αρχαιολόγους

 

 

Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, κατέθεσε πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους του Υπουργού ώστε να ενταχθεί σε κοινοτικά πακέτα που αφορούν στην απασχόληση και η ειδικότητα των αρχαιολόγων. Ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε πως πέραν των προσόντων, βασικό κριτήριο για την πρόσληψη πρέπει να είναι η εντοπιότητα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού έκανε δεκτή την πρόταση του Ηλείου Βουλευτή, ο οποίος δήλωσε πως με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί το ανασκαφικό έργο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας αλλά και της Ηλείας, με προτεραιότητα στην Αρχαία Ολυμπία και στην Ήλιδα, στις οποίες βρίσκονται μνημεία με παγκόσμια σημασία και ακτινοβολία.

Περισσότερα Νέα