Γιώργος Κοντογιάννης: Να αποδοθεί το ειδικό επίδομα στήριξης σε περισσότερους μακροχρόνια ανέργους

24 Ιουλίου - 18:13 Τοπικά

Να αποδοθεί σε περισσότερους μακροχρόνια ανέργους το ειδικό επίδομα στήριξης ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Σύμφωνα με Απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Οικονομικών οι μακροχρόνια άνεργοι θα λαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 ειδικό επίδομα στήριξης, για έναν ακόμη χρόνο μετά τη λήξη του δικαιώματος της τακτικής επιδότησης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση ο Ηλείος Βουλευτής, το γεγονός ότι η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος μπορεί να γίνει μέσα σε δύο μήνες, από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας αποκλείει από τη λήψη του ειδικού επιδόματος όλους όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι ελάμβαναν επίδομα έως το αργότερο τον Οκτώβριο 2013. Αυτό στην πράξη συνεπάγεται τον αποκλεισμό της πλειονότητας των μακροχρόνια ανέργων.

Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν σε τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης ώστε να μην αποκλείεται η πλειονότητα των μακροχρόνια ανέργων από τη λήψη του ειδικού επιδόματος στήριξης.

Περισσότερα Νέα