Γιορτάζουν αύριο την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης οι Πρόσκοποι της Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Την Παγκόσμια ημέρα Σκέψης γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου. Έτσι και στην περιοχή μας, προετοιμάζονται μια σειρά εκδηλώσεων, στις Προσκοπικές Ομάδες με αποκορύφωμα την συνεστίαση που οργανώνει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, που θα γίνει ανήμερα Κυριακή, 22α Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 στο κέντρο ”ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ” και καλούνται να λάβουν μέρος σε αυτή οι Παλαιοί Πρόσκοποι, τα μέλη των Επιτροπών, οι εν ενεργεία βαθμοφόροι και όλοι οι φίλοι του Προσκοπισμού της περιοχής. Επειδή φέτος συμπίπτει να είναι και οι τελευταία Κυριακή των Αποκριών, θα υπάρξει ταυτόχρονα και τέτοιος εορταστικός χαρακτήρας.

Στη διάρκεια της συνεστίασης όλοι θα έχουν την ευκαιρία, μετά την σύντομη αναφορά στο νόημα της Ημέρας ,την αποκριάτικη αυτή βραδιά, να διασκεδάσουν με την ορχήστρα του κέντρου, με την όμορφη αυτή παρέα ,με χορό και πηγαίο κέφι, αναβιώνοντας τον πάντα επιτυχημένο χορό των Προσκόπων που ήταν το κοσμικό γεγονός της Αποκριάς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  στους κ.κ. και  Κώστα Τριανταφυλλόπουλο [Πρόεδρο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων], Aνδρ.Γιατρα, Σπύρο Μπαμπή, Γιάννη Μπούκλη, Γ. Καραμάνη, καθώς και στα μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, στους βαθμοφόρους και στα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης:

Πρόκειται για μια ημέρα που καθιερώθηκε πριν από πολλά χρόνια και είχε ως αφετηρία το γεγονός των γενεθλίων του ιδρυτή του παγκόσμιου Προσκοπισμού Μπέιντεν Πάουελ. Το γεγονός ότι Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο έστελναν τις ευχές τους στον ιδρυτή τους, αποτέλεσε την έμπνευση για την καθιέρωση της ημέρας αυτής ως ημέρα που Πρόσκοποι από όλο του κόσμου μεταφέρουν τη σκέψη τους, η οποία είναι ελεύθερη και δεν μπορεί να περιοριστεί από σύνορα στους συνανθρώπους τους σε όλο τον κόσμο. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Φιλία, Ειρήνη και Συναδέλφωση των λαών της γης, όμως πάνω από όλα οι Πρόσκοποι, νέοι και παλιοί, θυμούνται να κάνουν καθημερινή πράξη την προσφορά τους τον συνάνθρωπο.

Περισσότερα Νέα