Γιορτή Απόδημου Ελληνισμού: Σμυρνέικα τραγούδια αφιερωμένα στους Ιατρούς και τους Νοσηλευτές

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

Αφιερωμένη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα είναι η φετινή γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στον Αγιάννη των Μακρισίων στις 9 Αυγούστου όπου φέτος κλείνει τα τριάντα χρόνια ζωής.

Γνωστοί καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν σμυρνέικα τραγούδια σε  ένα τρίωρο πρόγραμμα  αφιερωμένα στους ανθρώπους που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ζωή τους σε χώρες του εξωτερικού, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιάννης Τζουανόπουλος .

μεταξύ αλλων ο κος Τζουανόπουλος ανέφερε:

“στο ξωκλήσι του Αι- Γιάννη έχουν φιλοξενηθεί τα μεγαλύτερα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής της χώρας , έχουν τιμηθεί όλοι οι μεγάλοι έλληνες συνθέτες, τραγουδιστές και στιχουργοί με βραδιές που άφησαν εποχή και ταξίδεψαν στα πέρατα του κόσμου, έλαβε  βραβεία από τον Καναδά, την Αυστραλία και τους όπου γης ομογενείς μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο αφιέρωμα το 1999 στον Μίκη Θεοδωράκη με τον Άλαν Μπέιτς.

Ωστόσο  όπως είπε και φέτος, παρά τις δύσκολες συνθήκες, η Γιορτή του Αι- Γιάννη θα είναι παρούσα τιμώντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θέλοντας πέρα από το ευχαριστώ, να στείλει ένα χαμόγελο σε όλον τον κόσμο.

Στις φετινές εκδηλώσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μέρη, στο πρώτο συναυλία με έντεχνα και λαϊκά κομμάτια και ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο Κώστα Βίρβο. Παίζει η μπάντα 9 ΝΕΜΟ και τραγουδούν η Ειρήνη Χαρίδου κα ο  Γιάννης Στάθης και  ακολουθεί ένα πρόγραμμα με την Μαρία Σουλτάτου, την  Μαρία Γράμψα και το Γιώργο Αδαμόπουλο. Την βραδιά κλείνει ο  Πασχάλης  Αρβανιτίδης που θα μας ταξιδέψει με  τραγούδια που έχουμε ολοι  αγαπήσει από όταν… πηγαίναμε μαζί σχολείο!

Δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις η περιφέρεια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης ανέφερε:

“Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμώντας τον μεγάλο μας καλλιτέχνη και συμπατριώτη μας Γιάννη Τζουανόπουλο δηλώνει παρούσα  στην εκδήλωση- θεσμό που έχει καθιερώσει στο ξωκλήσι των Μακρισίων στον Αγ. Γιάννη. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από ένα τέτοιο πολιτιστικό αποτύπωμα.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος έχει δώσει δείγματα γραφής, είμαστε και θα είμαστε δίπλα του και δίπλα σε κάθε εκδήλωση που προάγει  τον πολιτισμό σύμφωνα και με την επιθυμία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη. Είναι προς τιμής του Γιάννη Τζουανόπουλου ότι η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στους Έλληνες γιατρούς και νοσηλευτές που κράτησαν την Ελλάδα στα δύσκολα και θα είναι πάλι παρόντες σε όσα δύσκολα έρθουν.

Γι αυτό κι εμείς θα είμαστε δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις.”

Περισσότερα Νέα