Γιορτή παράδοσης και γεύσεων στο Κατάκολο! 1ο Φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων – τουρισμού και κρουαζιέρας

24 Ιουλίου - 17:02 Τοπικά

Το στίγμα μιας έντονης επιχειρηματικής δράσης, ανάμεσα σε μια «γιορτή» γεύσεων και παράδοσης αναμένεται να δώσει από τον πρώτο χρόνο κιόλας της διοργάνωσης του το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και  Κρουαζιέρας στο Κατάκολο.

Αυτό θα συμβεί το τετραήμερο 5-8 Αυγούστου και διοργανώνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου έχοντας τη συμμετοχή – συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας γίνεται παράλληλα με το γενικότερο πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου με θέμα: «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ» που ως γνωστόν έχει ήδη ξεκινήσει και θα ενταχθεί με εντυπωσιακά δρώμενα μέσα στον Αύγουστο.

Για το Φεστιβάλ πάντως ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και μέλος της διοίκησης του ΕΒΕ Ηλείας Διον. Μπουλούτας, που έχει αναλάβει νευραλγικό ρόλο στην διοργάνωσή του έκανε κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν και την τελευταία στιγμή. Ειδικότερα επεσήμανε:

«Βρισκόμαστε ήδη στην φάση της υλοποίησης του τεχνιτού τομέα του Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο με την συνδρομή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και το Επιμελητήριο Ηλείας που τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Τουρισμού και τον ΕΟΤ. Πιστεύουμε και προσδοκούμε να έχει στο Κατάκολο και την ευρύτερη περιοχή μια μεγάλη απήχηση.

Συμμετέχουν ναυτιλιακές εταιρείες όπως και μεγάλοι παραγωγοί του Νομού μας. Αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι πραγματικά θα γίνει κάτι μεγάλο στο Κατάκολο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει παρουσίαση Ελληνικού πρωινού στις ναυτιλιακές εταιρείες, στους πλοιάρχους κρουαζιεροπλοίων και τους μάνατζερ ξενοδοχείων κ.λπ. Επίσης θα παρουσιασθούν και τοπικές γεύσεις κατά την διάρκεια του τετραημέρου του Φεστιβάλ.

Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη σημασία στην διοργάνωση του συμποσίου, μετά τα εγκαίνια του Σαββάτου, δηλ. την Κυριακή στις 8 το απόγευμα και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες εξαγωγικές εταιρείες και τοπικά προϊόντα. Θα είναι εδώ ο ειδικός σε θέματα μάρκετινγκ της Εταιρείας Οινοποιείου “Μπριντζίκη” ο κ. Μάρτιν Μαγκντάρει, ο οποίος θα παρουσιάσει ειδικά  εξειδικευμένα προϊόντα στους καλεσμένους.

Η είσοδος σε αυτές τις εκδηλώσεις και το Φεστιβάλ είναι ελεύθερη και προσκαλούμε όλους να επισκεφθούν το Κατάκολο. Υπάρχει ήδη μια μεγάλη συμμετοχή από παραγωγούς και φορείς της Ηλείας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το ΙΕΚ Σμαρνάκη και τον Κώστα Σμαρνάκη για την μεγάλη βοήθεια, όπως και το S.M. ΤΕΡΖΗΣ και τον Παναγιώτη Τερζή που πραγματικά στάθηκε στο πλευρό μας.

Τέλος αν κάποιος ενδιαφέρεται έστω και την τελευταία στιγμή, καλό θα είναι να απευθυνθεί και στο Επιμελητήριο Ηλείας και σε εμένα προσωπικά για να διευθετηθεί η συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός».

Περισσότερα Νέα