Γκερέκου: Το φεστιβάλ κινηματογράφου είναι όαση σε ένα περιβάλλον χυδαιότητας και κακογουστιάς. Το Υπ. Πολιτισμού θα το στηρίξει έμπρακτα.

24 Ιουλίου - 17:26 Τοπικά

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥΠΠΟΑ,  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Νεανικού Πλάνου,  διοργανωτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ανακοίνωσε χθες βράδυ, κατά την τελετή απονομής των βραβείων του 17ου  Φεστιβάλ, η κυρία  Άντζελα Γκερέκου.

 

Ικανοποιώντας έτσι ένα αίτημα ετών στην κατεύθυνση της θεσμοθέτησης του Φεστιβάλ που θα  του επιτρέψει  να  αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο επιτελώντας τον παιδαγωγικό και εκπολιτιστικό του ρόλο,  χωρίς  να αγωνιά  κάθε χρόνο για την επιβίωσή του.

 

Η υφυπουργός πολιτισμού, που έχει επανειλημμένως εκφράσει την ενθουσιώδη υποστήριξή της στο Φεστιβάλ,  τήρησε τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της,  και δήλωσε  πως  οι σχετικές διαδικασίες  θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Στην  τελετή, που έσφυζε από ζωή και νιάτα, παρευρέθηκε με την 13χρονη κόρη  της,  που όπως είπε, είναι  φίλη  του Φεστιβάλ.

 

Η κ. Γκερέκου  υπογράμμισε τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό ρόλο του Φεστιβάλ Ολυμπίας, που, όπως είπε,  αποτελεί μια όαση σε ένα περιβάλλον χυδαιότητας και κακογουστιάς,  ενώ ταυτόχρονα το έφερε ως παράδειγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης  και ενδυνάμωσης της τοπικής οικονομίας.  Ανέφερε επίσης  πως ευθύς εξαρχής, αντιλήφθηκε την μεγάλη σημασία του Φεστιβάλ και την συνεισφορά του ως  καλλιτεχνικού  παράγοντα της περιφέρειας στον πολιτισμό  γενικότερα, όταν γνώρισε από κοντά  τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημήτρη Σπύρου.

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ίδιος, σχολιάζοντας τα λόγια της κυρίας υφυπουργού υπογράμμισε  ότι το σημαντικότερο ζήτημα στην πορεία της θεσμοθέτησης του Φεστιβάλ ήταν να αντιληφθεί η κεντρική εξουσία την σημασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ως θεσμού.

Περισσότερα Νέα