Γονείς και λήψη επαγγελματικής απόφασης των παιδιών τους  – Ενημερωτικές εκδηλώσεις από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και τους Δήμους Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης

29 Νοεμβρίου - 12:05 Τοπικά

   Μετά τις δυο επιτυχημένες εκδηλώσεις με θέμα «Πως οι γονείς επηρεάζουν τα παιδιά τους στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα, το Σάββατο 2 και στα Λεχαινά, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023,  σε συνεργασία με τους Δήμους Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης αντίστοιχα.

   Η  εκδήλωση απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των παραπάνω δήμων (και όχι  μόνο) οι οποίοι ουσιαστικά θα συμμετέχουν σε μια εισαγωγική δράση για την ευαισθητοποίηση και πληροφόρησή τους, στη λήψη επαγγελματικής απόφασης των παιδιών τους  και στον τρόπο εμπλοκής τους σε αυτή.

   Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εργαστήρια, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στις 5:00 το απόγευμα, στον Πολυλειτουργικό Χώρο – Συνεδριακό Κέντρο (Σοχιά) Αμαλιάδας, και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:30 το πρωί, στο «Σινέ Άστρον» στα Λεχαινά, με τα εξής θέματα:

  • Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το ρόλο και την αναγκαιότητα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Αναγνώριση της εμπλοκής των γονέων και κηδεμόνων στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος των παιδιών τους
  • Πληροφόρηση για τη χρήση τεχνικών θετικής παρέμβασης τους 
  • Αποτελεσματική επικοινωνία εφήβων – γονέων
  • Καλλιέργεια τεχνικών ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης, ενθάρρυνσης και κινητοποίησης των παιδιών
  • Στρατηγικές οργάνωσης της μελέτης στο σπίτι 
  • Σχολικό άγχος και εξετάσεις

  Θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τους γονείς, η Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc, Εκπαιδευτικός MΕd Μπέκη Αλεξοπούλου, η Ψυχολόγος Βίκυ Λαμπρινού και η Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος Σίλια Παπαδοπούλου.

   Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένη δράση επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή μαθητών  Γυμνασίου, Λυκείου,  εκπαιδευτικών και γονέων».

Περισσότερα Νέα