Γονείς προσοχή στις «Έκφυλες ταυτότητες»

24 Ιουλίου - 17:04 Τοπικά

 Εξαιρετικά ΕΠΕΙΓΟΝ: Προς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. 

Τι εξυπηρετούσαν αυτές οι «Έκφυλες ταυτότητες», τελικά; Πόσα θα ανεχτεί η πληγωμένη Ελληνική Κοινωνία;

Παρότι φαίνεται ότι η Σχολική χρονιά φτάνει προς το τέλος και τώρα οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων έχουν τις δικές τους Απολυτήριες, Προαγωγικές ή Πανελλαδικές τους Εξετάσεις, υπάρχει ένα σχετικό θέμα που απασχολεί πολλούς τους τελευταίους μήνες. Και το θέμα αυτό αφορά τις «καινοτομίες» που εισάγει η περί τον Υπουργό Παιδείας ομάδα ¨επιμορφωτών¨ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  και καλύπτονται κάτω από τον εντυπωσιακό τίτλο «Θεματική Εβδομάδα».

Ανάμεσα στα θέματα που καλούνταν οι εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων να αναπτύξουν στο πλαίσιο αυτής της «Θεματικής Εβδομάδας» ήταν για την Γ΄ Γυμνασίου οι λεγόμενες ¨Έμφυλες ταυτότητες¨. Περίεργος τίτλος, θα πείτε. Αρκετός όμως για να καλύψει πίσω από την ¨αθωότητα¨ του την επιχείρηση εξωραϊσμού και κοινωνικής αποδοχής σεξουαλικών συμπεριφορών που κινούνται στο περιθώριο της Κοινωνίας και αποτελούν πράξεις που για αιώνες ήταν μη αποδεκτές από όλες τις προοδευμένες κοινωνίες, όπως η ανάπτυξη ομοφυλοφιλικών σχέσεων και η παρενδυσία (δηλαδή η ύπαρξη τρανς ατόμων, ανδρών που ντύνονται γυναικεία και αντίστροφα). Σε μία ηλικία ευαίσθητη, όπως είναι αυτή των 14 και 15 ετών, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να μάθουν ότι όλα πρέπει να τα δέχονται ως ….φυσιολογικά.

Σε μία κοινωνία βαριά πληγωμένη από τις οικονομικές επιθέσεις, μία κοινωνία που  δέχεται συχνά πυκνά ειδήσεις περί σεξουαλικών εγκλημάτων (από κρούσματα παιδοφιλίας, όπως πρόσφατα στην Ηλεία, έως βιασμούς και βασανισμούς από έκφυλα άτομα), τι άλλο μέλλει να δούμε; Αντιδρώ ως γονέας παιδιών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και ως Έλλην πολίτης, που δεν δέχομαι όλα να τα αποδέχομαι και να μην φέρω αντίρρηση. Ποιοι σχεδιάζουν την αλλοίωση της Ελληνικής Κοινωνίας και τον εξευτελισμό κάθε έννοιας οικογενείας;

Επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν εκ της θέσεως τους να αντιδράσουν, καλώ τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να επαγρυπνούν και να εκδηλώνουν την αντίδραση που τους επιτρέπει το νομικό πλαίσιο της χώρας. Έχουν ρόλο και οι γονείς και οι κηδεμόνες. Έχουν δύναμη και δεν πρέπει να μείνουν αδρανείς  αφήνοντας ανθρώπους του Υπουργείου Παιδείας να περάσουν τα δικά τους σχέδια που θα νομιμοποιήσουν κάθε ακραία συμπεριφορά που θα οδηγήσει στην οριστική και χωρίς επιστροφή παρακμή. Ας είναι αυτή η φετινή αδράνεια η τελευταία και την επομένη φορά να δει το Υπουργείο Παιδείας και οι λοιποί οπαδοί «νέων ηθών» πως η Ελληνική Κοινωνία έχει αντιστάσεις και τις δείχνει.

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

Γονέας και Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας

Περισσότερα Νέα