Γρ. Κατσώλης: Η απόφαση για μηδενικές μεταθέσεις στην Ηλεία, μας δίνει την χαριστική βολή.

24 Ιουλίου - 19:22 Τοπικά

Επιστολή στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας διατρανώνοντας τα αιτήματά τους αλλά και εκφράζοντας τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου τους.

Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Το να επικαλείται το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της πρωτεύουσας, προκειμένου να δικαιολογήσει τις μηδενικές
μεταθέσεις στην περιφέρεια, είναι κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Στην Αθήνα οι ειδικοί φρουροί που εισήχθησαν με διαγωνισμό, στην Αθήνα και οι νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες των σχολών, στην περιφέρεια ποίοι; Την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και αυτόν πρέπει να υπηρετούμε σε κάθε σπιθαμή της Ελληνικής επικράτειας.

Να συμφωνήσουμε ότι η πρωτεύουσα της χώρας έχει αναλογικά τεράστιες ανάγκες αστυνόμευσης και για αυτό τον λόγο οι προσλήψεις μέσω προκηρύξεων και πανελληνίων
εξετάσεων απορροφούνται στο σύνολό τους από αυτή, ξεχνούν όμως οι ιθύνοντες ότι στην Αθήνα οι αστυνομικοί που έχουν διατεθεί στην προσωπική ασφάλεια επισήμων προσώπων, εφοπλιστών,
δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και δικηγόρων είναι αστυνομικοί που λείπουν από τις αστυνομικές υπηρεσίες και κατ επέκταση από τον Έλληνα φορολογούμενο που μας πληρώνει από το υστέρημά του.

Όλοι αυτοί που απασχολούν και στερούν από τον πολίτη τον Έλληνα αστυνομικό έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν και να αποκτήσουν συνοδούς ασφαλείας, αν θέλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ενισχύσει την αστυνόμευση της πρωτεύουσας ας αποσύρει όλους αυτούς τους συναδέλφους από τις θέσεις που κατέχουν και ας τους τοποθετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες, έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν και οι μεταθέσεις προκειμένου όσοι συνάδελφοι αιτηθούν να μετατεθούν στην περιφέρεια και στο τόπο συμφερόντων τους μέσα απλό ένα αδιάβλητο σύστημα τοποθέτησης.

Τα κενά στο νομό Ηλείας είναι μεγάλα, θα γίνουν μεγαλύτερα σε σύντομο χρόνο ένεκα της συνταξιοδότησης των συναδέλφων και ενώ οι συνάδελφοι μειώνονται τόσο αυξάνονται τα καθήκοντα μας. Υποστελεχωμένες υπηρεσίες με εδαφική αρμοδιότητα που δεν αστυνομεύεται όπως πρέπει ένεκα της αναδιάρθρωσης έκτρωμα του 2017, νεοϊδρυθείσες ομάδες για μεγαλύτερη αστυνόμευση που πρέπει να στελεχωθούν από το υφιστάμενο προσωπικό, αναρωτιόμαστε όμως που θα βρεθεί αυτό το προσωπικό.

Η απόφαση για μηδενικές μεταθέσεις μας δίνει την χαριστική βολή και αποτελεί τροχοπέδη στις όποιες φιλότιμες προσπάθειες καταβάλουμε. Κ. Αρχηγέ το φιλότιμο μας στερεύει, ακούστε την φωνή του Έλληνα αστυνομικού που μοχθεί και δηλώνει παρόν σε κάθε είδους απειλή για την Ελληνική κοινωνία, δίχως να βλέπει την προσπάθεια του να επιβραβεύεται.

Το Αθηνοκεντρικό κράτος είναι αποτέλεσμα των επιλογών της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου, αναθεωρήστε την απόφαση για μηδενικές μεταθέσεις, καλύψτε τις κενές οργανικές θέσεις με προσωπικό όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον, αφουγκραστείτε τις ανάγκες της Ελληνίδας και του Έλληνα αστυνομικού και δώστε τους την δυνατότητα για καλυτέρευση της υπηρεσιακής και κοινωνικής του ζωής.

Περισσότερα Νέα