Γρ. Κατσώλης: "Το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων"

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Την 03.05.2020 συνεδρίασε το Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας κατά την διάρκεια του οποίου τέθηκαν κάποια θέματα προς συζήτηση. Μεταξύ όλων των άλλων, αποφασίσαμε η Ένωση μας να προβεί σε έκδοση ανακοίνωσης για το μείζων θέμα της αναγνώρισης του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ, ενώ συμφωνήσαμε αυτή να κοινοποιηθεί στην Π.Ο.ΑΣ.Υ καθώς και στα συναρμόδια υπουργεία. Μια ημέρα λοιπόν μετά και συγκεκριμένα την 04.05.2020 διάβασαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας από κοινού με τις Ενώσεις Αστυνομικών υπαλλήλων, Ν/Α Αττικής, Γρεβενών, Καρδίτσας, Ζακύνθου και Φωκίδας κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση με εισηγητική και αιτιολογική Έκθεση, μεταξύ άλλων και στον κ. Πρωθυπουργό της χώρας για το ως άνω θέμα!!!! Μας δημιουργούνται εύλογα τα εξής ερωτήματα….1) Πότε αποφασίσαμε να κινηθούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο και ποιό είναι το κριτήριο επιλογής των υπολοίπων ενώσεων με τις οποίες το προεδρείο αποφάσισε να κινηθεί από κοινού; 2) Αφού ήταν προαποφασισμένο από το προεδρείο να κινηθεί με τον προαναφερόμενο τρόπο γιατί δεν μας το γνωστοποίησε ούτως ώστε να εκφέρουμε και εμείς την άποψη μας;; 3) Γιατί ένα μείζων θέμα όπως αυτό δεν συμπεριλήφθηκε στην πρόσκληση για το συμβούλιο και στην ερώτηση μας προς το προεδρείο για τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση η απάντηση που πήραμε ήταν η δημιουργία ebanking για το ταμείο της Ένωσης;;
Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι μια νομοθετική ρύθμιση συντάχθηκε μέσα σε μια ημέρα, άρα το προεδρείο της Ένωσης μας γνώριζε, είχε συμφωνήσει και είχε αποφασίσει να μας αποκρύψει τα συμφωνηθέντα!!!! Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ως παράταξη τασσόμαστε υπέρ του χρόνια διεκδικούμενου και δίκαιου αυτου αιτήματος, δηλώνουμε όμως και ότι πάγια θέση μας είναι η απόλυτη συμπόρευση με το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο αυτό της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Είναι γνωστό σε όλους ότι το θέμα της αναγνώρισης του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, το μισθολόγιο, το βαθμολογιο και η αναβάθμιση των σχολών μας είναι στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τους συναρμόδιους φορείς και ίσως να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε κάποια από τα ανωτέρα αίτήματα να υλοποιηθούν.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι με τις τακτικές του προεδρείου να κινείται πίσω από τις πλάτες μας χωρίς να έχει λάβει την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας του συμβουλίου, εκτός και αν όλοι οι άλλοι γνωρίζουν και εμείς βρισκόμαστε σε θέση κομπάρσου…..
Δεν μας απασχολούν τυχόν διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των πρωτοβάθμιων ενώσεων και της Ομοσπονδίας. Είναι φανερό ότι στις πλάτες των συναδέλφων παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια και το προεδρείο της Ένωσης μας συμμετέχει σε αυτά ενεργά. Πρακτικές αυτού του είδους μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους καθώς οι συνέπειες τους είναι βέβαιο πως θα πλήξουν τους συναδέλφους μας και θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας προκειμένου να επιλυθούν σημαντικότατα και πάγια αιτήματα μας. Eίναι συνήθης τακτική πολλών συνδικαλιστών να αποποιούνται τις ευθύνες τους, αλλά να επιζητούν μερίδιο στη «νίκη», φροντίζοντας από πριν να κινηθούν έχοντας ως γνώμονα τη διαβόητη αποστροφή των παλαιοκομματικών «κατόπιν ενεργειών μου»

Υ.Γ1 Επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε….δεν είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε διεκδίκηση της Ένωσης όσον αφορά τους συναδέλφους στο σύνολο τους, ΟΜΩΣ εάν το προεδρείο ήθελε να πρωτοστατήσει και να “ακουστεί” η ένωση μας, θα μπορούσε δια μέσου του νομικού της συμβούλου να συντάξει και εν συνεχεία να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση στους αρμοδιους φορείς για το μείζων θέμα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος μεμονωμένα. Σε αυτήν την περίπτωση θα την προσυπογράφαμε με μεγάλη μας χαρά, το να κινείται όμως από κοινού με άλλες ενώσεις εξυπηρετώντας μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της ομοσπονδίας μας με το πρόσχημα της πρωτοπορίας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Υ.Γ2 Τι κοινό έχουν άραγε όλες οι παραπάνω Ενώσεις συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας;;;

Υ.Γ3 Το ποιος ενεργεί κατά μόνας και κατ’ επιλογήν, προς ιδιον όφελος, είναι γνωστό σε όλους καιρό τώρα….

Υ.Γ4 Οι εποχές του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

ΚΑΤΣΩΛΗΣ Γρηγόρης Μέλος Δ.Σ
ΝΤΟΜΑΡΗΣ Ιωάννης Μέλος Δ.Σ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Χρήστος Μέλος Δ.Σ

Περισσότερα Νέα