Γυναικεία υπόθεση…η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά

Τα κοινά τους ενδιαφέροντα είναι αυτά που αποτελούν τον δίαυλο επικοινωνίας τους. Ο λόγος για την Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Maria Olson και την Βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η πρόσφατη επίσκεψη του μέλους της Ανώτερης Διπλωματικής Βαθμίδας στην Αρχαία Ολυμπία ήταν μια ακόμη ευκαιρία να συναντηθεί με την κα. Αυγερινοπούλου και να ανταλλάξουν απόψεις για την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπισή της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ ο ρόλος της γυναίκας στην επίτευξη αυτού του στόχου, στην επίτευξη της ισότητας των δύο φίλων έναντι της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στην ενδυνάμωση τόσο των γυναικών, όσο και των κοριτσιών για να προστατευτούν, αλλά και να ηγηθούν αποτελεσματικότερα ακόμα αυτής της παγκόσμιας προσπάθειας.

Οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν την κλιματική ατζέντα;

Αν κρίνουμε από το περιεχόμενο της μεταξύ τους συζήτησης, οι γυναίκες αναλαμβάνουν την ηγεσία στην μάχη αυτή, μεθοδικά και στοχευμένα για να παραχθούν αποτελέσματα για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσια υγείας αλλά και την σταθεροποίηση του κλίματος. Είναι αποφασισμένες να κάνουν!

Η διπλωμάτης καριέρας, που έχει υπηρετήσει στη Ρωσία, την Ιορδανία, τη Συρία και το Μπουρούντι αλλά και ως Διευθύντρια του Γραφείου Νοτίων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπεύθυνη για την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κύπρο και τη Μάλτα, πιστεύει στην θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας και έχει υπογραμμίσει ιδιαίτερα την επιτυχή συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας σε όλους τους τομείς, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την ασφάλεια, την ενέργεια κ.α. Και φυσικά, την κλιματική αλλαγή.

Περισσότερα Νέα