Η Αμαλιάδα γιορτάζει τον προστάτη Άγιό της. Πλήθος πιστών τίμησε τον Άγιο Αθανάσιο

18 Ιανουαρίου - 19:17 Τοπικά

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών εορτάστηκε ο πολιούχος της Αμαλιάδας Άγιος Αθανάσιος.

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Πανηγυρικό Λόγο, Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιο Δ’ και Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε η Ιερά λιτανεία της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως.

Την κυβέρνηση στους εορτασμούς εκπροσώπησε ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας Του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νικός Ανδρουλάκης, οι βουλευτές Διονύσιος Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλεάις Νίκος Κοροβέσης, οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλειος Γιαννόπουλος , Θοδωρής Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Μπράμος ο Σπύρος Σκιδαρέσης, οι Δήμαρχοι Αμαλιάδος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Πύργου Στάθης Καννής και Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

Το παρόν έδωσε και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία του Νομού και εκπρόσωποι όλων των σωμάτων, καθώς και πλήθος εκπροσώπων συλλογών και φορέων της Ηλείας.

Στις 12:00 ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου του Α’ στην Μονή Φραγκαβίλας στην Αμαλιάδα.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Δημητρόπουλος

Περισσότερα Νέα