Η ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ προς τους μαθητές του Λυκείου: Το μέλλον ανήκει σε εσάς

24 Ιουλίου - 19:33 Τοπικά

Με αφορμή τις ημέρες αυτές των σχολικών εξετάσεων, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους νέους της πόλης μας, που βρίσκονται στο τέλος της σχολικής τους ζωής.

«Σε λίγο καιρό τελειώνεις το σχολείο σου. Σύντομα θα βρεθείς σε νέα, πιο αυτόνομα  μονοπάτια της ζωής σου. Είτε ως φοιτητής, είτε σε αναζήτηση εργασίας ή σε κάποια άλλη απασχόληση. Όμως πλέον θα είσαι περισσότερο συν-υπεύθυνος για το μέλλον του τόπου σου, ακόμα και εάν δεν θέλεις να δραστηριοποιηθείς σε αυτόν.

Καταλαβαίνω ότι νιώθεις την ίδια απογοήτευση- πικρία και οργή με εμάς, που ο τόπος σου/μας δεν μπορεί να σε «κρατήσει», όπως έχει διαμορφωθεί εδώ και δεκαετίες, από το πολιτικό προσωπικό που έχει τις τύχες στα χέρια του. Σίγουρα δεν δίνει πλέον πολλές ευκαιρίες και το χειρότερο δεν υπάρχει ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Υπάρχει η θέληση και η προσδοκία να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να ανατρέψουμε το κατεστημένο. Νέοι άνθρωποι ηλικιακά, με σεβασμό στους έμπειρους συνδημότες μας  που έχουν αποδείξει όμως την πραγματική ανιδιοτέλεια τους (δεν είναι πολλοί αυτοί).

Θέλουμε εσάς να μας πείτε τις ιδέες σας και τους προβληματισμούς σας.

Στηριζόμαστε σε εσάς που είστε το μέλλον, για να φτιάξουμε το μέλλον.

Προτιμούμε εσάς από τις καταστροφικές και αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος.

Προτιμούμε εσάς ως αιχμή του δόρατος και όχι το «σύστημα» ….Σας θέλουμε ενεργούς πολίτες.

Προτιμήστε λοιπόν και εσείς να αφιερώσετε λίγο (ή πολύ) χρόνο για να είστε ενεργοί πολίτες.

Προτιμήστε να κάνετε τη δική σας «επανάσταση» στις επιταγές των πατεράδων μας, που τελικά βάλτωσαν το τόπο μας, δίνοντας ξανά και ξανά ψήφο εμπιστοσύνης-καρέκλα και δημόσιο πόστο/χρήμα σε μια μικρή μερίδα ατόμων και «ομίλων», που τελικά θησαύρισαν οι ίδιοι και οι απόγονοί τους εις βάρος  του τόπου μας και όλων μας.

Μην έχεις άγχος λοιπόν για τις εξετάσεις και το τόπο σου/μας.

Τα καλύτερα θα έρθουν, εφόσον καταλάβεις ότι το μέλλον ανήκει σε εσένα και όχι στο παρελθόν.

Τα καλύτερα θα έρθουν και στο τόπο μας, με πίστη-επιμονή-υπομονή-θέληση και αγώνα-αγώνα-αγώνα και ανατροπή, πέρα από κόμματα-χρώματα και μικροσυμφέροντα των λίγων.

Τα καλύτερα θα τα φέρεις ΕΣΥ

Κάθε επιτυχία και καλή τύχη σε αυτή τη προσωρινή μάχη…(δεν υπάρχει η ευχή «καλή επιτυχία» στη σωστή Ελληνική γλώσσα, που δυστυχώς δεν διδάσκεσαι για πολλούς λόγους). Θα δώσετε πολλές μάχες στη ζωή σας, φροντίστε να έχουν αξία και ΤΙΜΗ και όχι να έχουν ¨τιμή¨ σε χρήμα.

Χάρης Β. Μιχαλακόπουλος

Περισσότερα Νέα