Η Αναγένεσις στον Δήμο Πύργο για την Αρμενία: Στεκόμαστε δίπλα στα αδέλφια μας…..

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Ο Λαός της Αρμενίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πόλεμο, μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν το οποίο είναι προμετωπίδα της Τουρκίας, η οποία δημόσια και από τα πιο επίσημα χείλη, δηλώνει ότι έστειλε μισθοφόρους-σφαγείς και βοηθά με όλους τους τρόπους.

Οι Αρμένιοι αδελφοί μας έχουν υποστεί την ίδια γενοκτονία που έχουν υποστεί και οι Έλληνες της Ανατολής (Πόντιοι-Μικρασιάτες-Θρακιώτες), από τους Τούρκους.

Επειδή πιστεύουμε ότι το να ασχολείσαι με τα κοινά έχει πολυδιάστατη θεώρηση, καλούμε το Δήμο Πύργου να φιλοξενήσει τυχόν ορφανά του πολέμου από τους Αρμένιους αδελφούς μας. Οι όποιες δομές φιλοξενίας (που υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν επί τούτου) να φιλοξενήσουν επιτέλους παιδιά φίλιων και ομόθρησκων λαών, που βρίσκονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε πόλεμο και όχι να προαλείφονται για κάθε άγνωστης ταυτότητας εισβολέα και δήθεν «ανήλικους» από όλη την Υφήλιο, για οικονομικά συμφέροντα.

Εμείς ήδη ως Δημοτική παράταξη είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε στα σπίτια μας, τυχών ανήλικα προσφυγόπουλα από την Αρμενία.

Δεν θέλουμε χρήματα, ούτε καμία εμπλοκή με ΜΚΟ. Δεν θέλουμε καμία παροχή, γιατί (σε αντίθεση με αυτούς που δηλώνουν «αλληλέγγυοι» ή «ευαίσθητοι» μέχρι τώρα και όλα τα κάνουν με αμοιβή) πιστεύουμε ότι η φιλοξενία λαών που βρίσκονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε πόλεμο και είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ φίλοι (η ήσυχη συνύπαρξη των Αρμενικών κοινοτήτων εν Ελλάδι είναι φωτεινό παράδειγμα τι είναι ο αλληλοσεβασμός στα ιερά και όσια της Πατρίδας του καθενός) της Ελλάδας, είναι υποχρέωσή μας.

Η Χριστιανική τους παιδεία και ο σεβασμός στον Ελληνισμό τους κάνει πλήρως καλοδεχούμενους.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα δεχτούμε παιδιά που θα μας τα υποδείξει ΜΟΝΟ η Πρεσβεία της Αρμενίας. Έτσι θα αποφύγουμε το «βάφτισμα» παιδιών σε Αρμένιους, όπως είδαμε στο παρελθόν, που όλοι δήλωναν Σύριοι Χριστιανοί.

Η φιλοξενία από εμάς θα γίνει σε σπίτια στο Νομό Ηλείας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα σε συνεννόηση με το Δίκτυο Αυτοδιοικητικών,  δύναται δε να γίνει σε όλη την Επικράτεια, από συν-Έλληνες που επιθυμούν και θα επικοινωνήσουν μαζί μας.

Η επικοινωνία μαζί μας μπορεί να γίνει με πλήρη εχεμύθεια από την σελίδα της ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ στο fb (https://www.facebook.com/anagenesispyrgos )

Περισσότερα Νέα